DETALJI SPASAVANJA 6 RUSA KOD MANASTIRA UVAC: Krenuli ka Žabljaku pa se zaglavili u snegu, nisu imali ni lance na kombiju
Foto: Kurir / J.R.

bili zarobljeni u snegu

DETALJI SPASAVANJA 6 RUSA KOD MANASTIRA UVAC: Krenuli ka Žabljaku pa se zaglavili u snegu, nisu imali ni lance na kombiju

Srbija -

Vatrogasci iz Užica i Čajetine spasli su šestoro državljana Rusije iz kombija zaglavljenog u snegu u mestu Stublo, na putu prema manastiru Uvac.

U kombiju se nalazilo dva bračna para i dvoje, devojčica stara 10 godina i beba. Kako saznajemo, Rusi su putovali ka Žabljaku a navigacija ih je loše navela ka manastiru Uvac.

Uvac, sneg
foto: MUP Srbije

- Nisu znali koga da pozovu, pa su pozvali svoju ambasadu, koja je obavestila vatrogasce u Užicu. Naše ekipe sa četiri vozila i osam vatrogasaca spasilaca odmah su se uputile ka njima i bez problema su ih našli. Najpre smo zbrinuli bebu, devojčicu i žene - ispričao je za Kurir komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona u Užicu Ivan Bacetić.

Uvac, sneg
foto: MUP Srbije

Kako je rekao, ruski državljani su putovali po Srbiji i Crnoj Gori a zbog loše navigacije završili su zaglavljeni u snegu.

- Uspeli smo za pola sata za izvučemo kombi iz snega, a na vozilu nije bilo zimskih lanaca. Apelujemo na sve vozače i turiste da obavezno koriste lance u zimskim uslovima. Takođe, savetujemo turistima da imaju mapu i da se ne oslanjaju previše na navigaciju, jer često nisu mape nisu ažurirane - rekao je Bacić za Kurir.

(Kurir.rs/J.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja