NOVI ATAK NA SRBE U OSOJANU: Kuća porodice Repanović ponovo obijena i opljačkana
Foto: Youtube Printscreen

zastrašivanje

NOVI ATAK NA SRBE U OSOJANU: Kuća porodice Repanović ponovo obijena i opljačkana

Srbija -

BEOGRAD - Porodična kuća povratničke porodice Repanović, u naselju Osojane, u opštini Istok, obijena je i opljačkana sedmi put ove godine, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju i izrazila zabrinutost zbog novog napada u kome se na meti našla imovina Srba koji žive na prostoru Metohije.

Prethodno su, u junu ove godine, dve povratničke porodice Repanović iz Osojana opljačkane, jednoj je obijena kuća, a drugoj ukradena poljoprivredna mašina. Ni za jedan od ovih napada niko nije odgovarao.

Iz Kancelarije poručuju da je očigledno da politika nekažnjavanja zločina nad Srbima šalje jasnu poruku izgrednicima da su Srbi i njihova imovina dozvoljene mete.

"Dok se Priština deklarativno, na rečima zalaže za omogućavanje bezbednog povratka raseljenih porodica, dotle u praksi ne čini ništa da im taj povratak omogući i učini bezbednim. Naprotiv, svojim nečinjenjem čak podstiče takvo ponašanje i stvara klimu u kojoj su napadi na Srbe dozvoljeni", stoni u saopštenju.

Kancelarija za KiM traži da se počinioci kako ovog, tako i brojnih prethodnih napada pronađu i privedu pravdi bez odlaganja, jer je to jedini način da prištinske institucije dokažu svoju opredeljenost mirnom suživotu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track