NAJVESELIJA ZGRADA U CELOJ SRBIJI: Na spratu živi čak 23 mališana, a kad se otvore vrata lifta počinje NOVOGODIŠNJA MAGIJA (FOTO)
Foto: Rina.rs

praznična euforija

NAJVESELIJA ZGRADA U CELOJ SRBIJI: Na spratu živi čak 23 mališana, a kad se otvore vrata lifta počinje NOVOGODIŠNJA MAGIJA (FOTO)

Srbija -

Praznična euforija u Čačku već je počela, ali hodnici zgrade na Ljubić keju ipak su veseliji od ostalih.

Na samo jednom spratu ovog stambenog objekata živi čak 23 mališana, a pet porodica ima po troje dece. Kreativni roditelji već nekoliko godina unazad pred Novu godinu udruže snage i okite svoj zajednički hodnik, pa kad se otvore vrata lifta za stanare počinje magija.

- Ideja je potekla od majki koje imaju troje dece i svi smo je prihvatili. Već tradicionalno kitimo hodnik, a sada je zaista uloženo baš dosta truda i mislili smo na mnoge detalje koji raduju našu decu. Oni ovde provode vreme zajedno, igraju se, druže i ta njihova ljubav i sloga su zapravo najvažniji. Ova akcija pred Novu godinu nije jedina koju zajedno organizujemo, ima ih i preko leta jer se trudimo da deci priuštimo zdravo odrastanje - rekao je Aleksandar Stefanović iz Čačka.

Čačak
foto: Rina.rs

Deda Mrazu, poklonima i ukrasima, najviše se raduju mališani, a centralnim gradskim ulicama već danima kruže novogodišnje kočije. Jedini vozač rikše u Srbiji, mladi Dragan Tolić, obukao je odelo Deda Mraza, nalepio veliku belu bradu, a mališani misle da je upravo stigao sa Severnog pola i to - biciklom.

1 / 3 Foto: Rina.rs

- Ideja je od starta zaživela. Deca su oduševljena i osećaju se kao u nekom filmu jer ih vozi Deda Mraz. Ovi manji koji i dalje veruju u priče, ubeđeni su da sam pravi onaj lik iz bajki što živi u Laponiji. Radoznali su što nemam irvase već biciklu, ali su u svakom slučaju prezadovoljni - rekao je čačanski Deda Mraz.

Na fotograsifanje na ovoj jedinstvenoj rikši čeka se u redu i po pola sata i upravo je to u doba korone jedna od retkih lepih slika koja je u poslednjih nekoliko meseci poslata iz Čačka.

(Kurir.rs/Rina/Foto:Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track