NOVOGODIŠNJA DRAMA U PRIJEPOLJU Nabujali Lim poplavio oranice i došao do kuća: Spasioci noćas NEĆE SPAVATI (FOTO/VIDEO)
Foto: RINA

stanje se pogoršava

NOVOGODIŠNJA DRAMA U PRIJEPOLJU Nabujali Lim poplavio oranice i došao do kuća: Spasioci noćas NEĆE SPAVATI (FOTO/VIDEO)

Srbija -

Zbog naglog topljenja snega na planinima u Crnoj Gori reka Lim u Prijepolju je prešla kotu vanredne odbrane od poplava i u tendenciji je laganog rasta.

Trenutno su poplavljeni stadion u Brodarevu, Jalija, deo Ivanja i Kamenogorskog naselja, deo Šarampova i naselje Zalug. Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su na terenu, intervenišu tamo gde je potrebno i u stalnoj su pripravnosti.

- Za sada nema poplavljenih domaćinstava, ali pod vodom su poljoprivredne parcele i pomoćni objekti. Tokom dana očekuje se lagana stagnacija i nadamo se da neće biti dodatnog izlivanja. Brana na Potpeći u Priboju radi pojačanim kapacitetom, prilično je veliki dotok i protok vode, kako bi se zaštitilo Prijepolje od daljeg plavljenja, a vodi se računa i o Priboju koji bi mogao biti poplavljen ukoliko se propusti veća količina vode od dozvoljene - rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije u Prijepolju Goran Posrkača.

1 / 6 Foto: RINA

Nakon što se u Brodarevu izlila Slatinska reka i odsekla put koji vodi u pravcu nekoliko sela brzom intervencijom JKP "Lim" problem je saniran.

Saobraćaj je nakon toga ponovo uspostavljen.

(Kurir.rs/Rina/Foto:Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track