ZA POMOĆ MALOM OLIVERU: Sredstva planirana za doček Nove godine u Subotici preusmerena u humanitarne svrhe
Foto: privatna arhiva

ODLUKOM GRADONAČELNIKA

ZA POMOĆ MALOM OLIVERU: Sredstva planirana za doček Nove godine u Subotici preusmerena u humanitarne svrhe

Srbija -

Tri miliona dinara iz gradskog budžeta, namenjena za doček Nove godine na gradskom trgu, odlukom gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, preusmerena su u humanitarne svrhe, na tri strane.

"Iznos od 1.250.000 hiljada dinara uplaćen je na račun Fondacije 'Budi human' za malog Olivera Pal Gajodija, subotičkog dečaka, kome je neophodno lečenje u inostranstvu, uz veru da će ta uplata pomoći malom Oliveru i njegovim roditeljima, da dobiju životnu bitku za dete“, izjavila je u ime gradonačelnika i Grada Subotice, Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

Oliver Pal Gajodi, za Oliverov život
foto: Facebook

Deo sredstva usmeren je na Fond za razvoj mladih talenata, za 163 dece i mladih, koji su konkurisali za sredstva namenjena usavršavanju i razvoju talenta, a ostatak sredstava uplaćen je za studentske stipendije, pa fond za tu namenu ima 11,3 miliona dinara, uz već dodeljenih 100 gradskih stipendija, bude odobreno dodatnih devet, za studente završnih godina medicine sa prosekom iznad devet.

Oliver Pal Gajodi
foto: Budi human

"Na ovaj način pomogli smo malom Oliveru, ali i našim mladim sugrađanima za njihovo usavršavanje i drugim kategorijama stanovništva, verujemo da smo sredstva usmerili u prave ruke", navela je Jasmina Stevanović.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track