veselo

OVAKO JE SRBIJA DOČEKALA 1. JANUAR: Trubači na Zlatiboru, sunčanje u Nišu (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Na krajnjem severu zemlje, u Subotici, posle mirnog dočeka, usledio je isto tako tihi dan.

Na centralnom gradskom trgu nalazi se ekipa Kurir televizije, a šta smo zatekli na ulicama i kako su građani proslavili novu 2021. godinu, pogledajte u našim vestima.

Na srpskoj planinskoj lepotici, Zlatiboru, prvi januar obeležio je veliki broj turista. Oni su Novu godinu dočekali poštujući epidemiološke mere koje su na snazi, ugostiteljski objekti zatvoreni su u 18 sati, dok su u hotelima umesto posluženja deljeni lanč paketi. Goste su uveseljavali trubači, a ništa manje veselo ni dan kasnije nije bilo na šetalištama oko jezera.

Kao i ulazak u novu 2021. godinu, i prvi januar u Nišu obeležila su manja dnevna okupljanja, šetanje i sunčanje u gradskim parkovima. "U Nišu nije bilo organizovanog dočeka na centralnom trgu. Noć je protekla relativno mirNo, ali je bilo remećenja javnog reda i mira, pre svega zbog korišćenja pirotehničkih sredstava", objasnila je dopisnica Kurir televizije. U gradu su se u novoj godini prvo rodile dve bebe, dečak i devojčica i oni su dobili po 100.000 dinara od gradskih vlasti.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track