PRVI PUT SU ZIMU DOČEKALI U TOPLOJ SOBI: Samohrani otac koji brine o troje dece zahvaljujući humanim ljudima dobio novu kuću
Foto: screenshot RTS

PRVI PUT SU ZIMU DOČEKALI U TOPLOJ SOBI: Samohrani otac koji brine o troje dece zahvaljujući humanim ljudima dobio novu kuću

Srbija -

Tokom prošle godine više puta se govorilo o teškom životu porodice Jovanović iz ivanjičkog sela Opaljenik na planini Javor, gde samohrani otac Momčilo u trošnoj kući sam brine o troje dece.

Proteklih meseci zahvaljujući donacijama i pomoći opštine sakupljena su značajna sredstva, a Jovanovićima je izgrađena i nova kuća.

Želje jedaneastogodišnje Danijele da se Jovanovićima sagradi kuća, da ima svoju sobu i kuhinju ostvarile su se. Pre prvog snega Jovanovići su se uselili u novu kuću.

Imaju i kuhinju, dve sobe i kupatilo. Sav konfor koji u staroj trošnoj kući, bez kupatila, nisu imali.

- U kuhinji perem sudove i pomažem tati oko ručka - kaže Danijela.

Sada u kući, izgleda, kaže, super.

- I meni je biće super kako smo se uselili. Mnogo lepše živimo, imamo više uslova za život - priča David Jovanović.

Miloš Jovanović kaže da mu je lepo u novoj kući, da imaju sve novo i lepše mu je u njihovoj sobi u dnevnom boravku.

Javor, porodica Jovanović
foto: screenshot RTS

Nakon smrti supruge Momčilo se sam brine o troje dece. Ne krije radost zbog novog doma.

- Mnogo su povoljniji uslovi i za spremnje i i grejanje i mnogo nam je lepše i bolje i za decu, olakšavajuće njima i meni, mnogo nam je lepo - ispričao je Momčilo za RTS.

Sveštenik, Ljubodrag Stojković prošlog leta je pokrenuo akciju sa udruženjem građana "Za naprednije selo" i mesnom zajednicom , da se Jovanovićima umesto popravke stare, napravi nova kuća. Pomoć je stizala sa svih strana. Iz Srbije, inostranstva, od ivanjičke opštine. Lokalna samouprava im je napravila i pristupni put do nove kuće.

Pokloni i dalje stižu kao i novi delovi nameštaja. Zahvljujući donacijama kuća od šezdesetak kvadrata napravljena je za manje od tri meseca.

- Oni su sad uselili pre snega, to je sve trajalo tri meseca, nije više. Useljena, nameštena, sve, nameštaj, sve je dognato, sve je sređeno. Donirali su ljudi. Ja mogu svima da se zahvalim - navodi Dragoman Petrović, predsednik Saveta MZ Opaljenik.

U Novu godinu Jovanovići su ušli i sa novim planovima.

- Kupićemo neki bolji traktor i tako. Imamo 20 ari malina od donacije naroda ovaj uspeli smo da zasadimo. I uz pomoć predsednika Mesne zajednice i predsdnika opštine, sveštenika i sviju naroda Srbije. Ja se zahvaljujem svima na pomoći - dodaje Momčilo.

Zima u ovim krajeva zna da bude surova i sa puno snega. Prvi put su je Jovanovići dočekali u toploj sobi što im je i bila najveća želja.

(Kurir.rs/ RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track