PONUDE ZA SVAČIJI UKUS I DŽEP: Kod lozničke pijace za badnjak 100, a za kesu slame 50 dinara
Foto: Kurir/ T.Ilić

u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku

PONUDE ZA SVAČIJI UKUS I DŽEP: Kod lozničke pijace za badnjak 100, a za kesu slame 50 dinara

Srbija -

LOZNICA – Lozničani kojima treba badnjak ne moraju po njega odlaziti u šumu već samo treba da prošetaju do mosta kod zelene pijace gde je njihova najveća ponuda, a ima ih i na još nekoliko mesta u gradu.

Čim je završeno novogodišnje slavlje krenulo se u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku i odmah su se pojavili prodavci badnjaka.

Loznica
foto: Kurir/ T.Ilić

Ponude ima za svačiji ukus i džep, a cenu diktira veličina badnjaka. Za najmanje treba dati 50 dinara, a one nešto duže i razgranatije uglavnom nude po ceni od sto dinara, dok onaj ko želi baš veliki badnjak dugačak par metara treba da izdvoji više novca.

Na mostu je cela šuma badnjaka tako da za svakoga ima po nešto. Prodavci kažu da su badnjaci stigli uglavnom iz cerskih, ili tršićkih šuma, a osim njih mogu se nabaviti i ostali prateći detalji vezani za ulepšavanje božićne trpeze.

Loznica
foto: Kurir/ T.Ilić

Platoi sa mladom pšenicom i svećom kao i badnjak sa postoljem nude za 100 do 150 dinara, dok kesa, kako kažu, ’’kvalitetne slame za na tepih’’ košta 50 dinara. Jutarnja gužva na mostu god zelene pijace svedoči da su Lozničani uveliko krenuli da pazare i pripremaju se kako bi na što bolji način dočekali Badnji dan i Božić koje će proslaviti u krugu svojih porodica

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track