LOZNICA DOBILA PRVU BEBU U 2021. GODINI: Teodora je rodila dečaka 1. januara, a od gradonačelnika dobila poklone
Foto: T.Ilić

lepe vesti

LOZNICA DOBILA PRVU BEBU U 2021. GODINI: Teodora je rodila dečaka 1. januara, a od gradonačelnika dobila poklone

Srbija -

LOZNICA – Prvog žitelja Loznice u ovoj godini na svet je donela Teodora Milićević, koja je u 13:49 prvog januara rodila dečaka, teškog 4.500 grama i dugačkog 56 santimetara. Nju je danas u lozničkom porodilištu posetio pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić i u ime prvog čoveka Loznice predao prigodne poklone, paket sa kašicama, kompletnom kozmetikom za bebe i pelenama, vredan oko četiri i po hiljade dinara kao i novčanu čestitku.

- Teodora je dobila najlepši poklon koji se može dobiti za novu godinu, a uz naše čestitke grad joj poklanja jedan prosečan neto lični dohodak u Loznici, a to je nešto malo manje od 50.000 dinara. Naš grad ima više odluka kojima podržava natalitet i porodice sa decom, a po prvi put smo minule godine u gradskom budžetu predvideli i pet miliona dinara za vantelesnu oplodnju. Novac je dobilo četrnaest bračnih parova, maksimalno po 300.000 dinara, a već znamo da dvojke nosi jedna buduća majka – kazao je Đokić.

Teodora Milićević, prva beba
foto: T.Ilić

On je podsetio da u Loznici roditelji za prvo dete imaju pravo na jednokratnu novčanu naknadu od 15.000 dinara, a 20.000 iz gradskog budžeta sledi im za drugo, treće i četvrto. Ko dobije blizance ima pravo na 40, a trojke 50.000 dinara, dok na jednokratnu novčanu naknadu u visini jednog prosečnog ličnog dohotka na području Loznice imaju mladi koji prvi put uđu u bračnu luku.

U lozničkom porodilištu je prošle godine ukupno rođeno 956 beba, većinom iz Loznice, za osam više nego 2019. Trojki nije bilo, ali je deset porodica dobilo blizance.

Inače, u novogodišnjoj noći grad je uručio oko 100 poklona svim zdravstvenim radnicima koji su radili na kovid odeljenjima lozničke Opšte bolnice, bebama u porodilištu podeljeno je dvanaest prigodnih poklona, a četiri paketića dobili su mališani na Dečjem odeljenju.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track