VAKCINA ZA LOZNIČKE MEDICINARE: Počelo vakcinisanje Fajzerovom vakcinom protiv kovida - 19
Foto: Kurir/T. Ilić

Biće vakcinisano 75 zaposlenih koliko se izjasnilo da to želi

VAKCINA ZA LOZNIČKE MEDICINARE: Počelo vakcinisanje Fajzerovom vakcinom protiv kovida - 19

Srbija -

LOZNICA - Za zdravstvene radnike lozničke Opšte bolnice danas je u preventivnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ počelo vakcinisanje Fajzerovom vakcinom protiv kovida - 19, potvrđeno je iz bolnice. Biće vakcinisano 75 zaposlenih koliko se izjasnilo da to želi.

Tokom božićnih praznika, sreda i četvrtak, prema podacima lozničkih zdravstvenih ustanova u Trijažnom centru Doma zdravlja pregledano je 275 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama. Od toga se njih 74 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi.

Loznica
foto: Dom zdravlja Loznica

Za dva dana urađena su 204 snimanja pluća i dijagnostikovane 34 nove pneumonije a 31 pacijent je iz trijažne ambulante upućen infektologu na dodatni pregled. U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledana su 94 pacijenta.

Nastavljeno je smanjenje broja kovid pacijenata na bolničkom lečenju i danas ih je 104, dva manja nego u prethodnom izveštaju, a na mehaničkoj ventilaciji su četiri, dva na invazivnoj i dva na neinvazivnoj. U bolnici kažu da je manji broj hospitalizovanih pacijenata i blago popravljanje situacije posledica odgovornijeg ponašanja građana i nadaju se da će tako biti i narednih dana.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track