KOVID BILANS U RASINSKOM OKRUGU: Na Božić registrovano 50 novih slučajeva korona zaraze
Foto: Kurir / Ž.M.

Znatno poboljšana epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu

KOVID BILANS U RASINSKOM OKRUGU: Na Božić registrovano 50 novih slučajeva korona zaraze

Srbija -

U Rasinskom okrugu kovid situacija je danas znatno povoljnija nego prethodnih dana. Juče je registrovano 119 novih bolesnika od ove opake bolesti, od kojih je najviše iz Kruševca – 75, a u Opštoj bolnici je smešteno 165 pacijenata.

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca u protekla 24 časa registrovano je 50 novih slučajeva zaraze od virusa Kovid 19, od kojih je najviše u Kruševcu – 36. U Aleksandrovcu je 10 novih bolesnika, u Varvarinu 4, a u Trsteniku, Brusu i Ćićevcu nije bilo novoinficiranih.

Do sada je uzorkovano 28.213 građana, od kojih je 9.826 pozitivnio na virus Kovid 19, a pod zdravstvenim nadzorom je 23.617 lica. Izlečenim se smatra 8.095 lica, a do sada je preminulo 159 ljudi – 115 muškaraca i 44 žene. Broj inficiranih đaka se stalno povećava – sada je 227, a kod nastavnika brojka je ista više dana unazad - 56

Kruševac
foto: Kurir / Ž.M.

U Kovid bolnici u Kruševcu leči se 54 bolesnika, najstarijih starosnih dobi, sa teškom kliničkom slikom, od kojih je 12 u jedinici intenzivne nege, a ogromna većina na kiseoničkoj terapiji. U ovoj ustanovi na lečenju je 16 Kruševljana, ostali su iz cele Srbije, a najviše iz Rasinskog okruga

Dom zdravlja u Kruševcu, u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, danas je započeo vakcinaciju zdravstvenih radnika zaposlenih u Opštoj bolnici, za koju se dobrovoljno prijavio 231 uposlenik. Sledeći na redu su medicinski radnici u Specijalnoj bolnici “Ribarska Banja”, njih pedesetak. To je deo plana imunizacije u zdravstvu, koji je sačinio Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” iz Beograda. Prema rečima doc. dr Verice Jovanović, v.d. direktorke ove ustanove, vakcinacija protiv korone virusa biće izvršena na 110 punktova u zemlji, na više od 30 lokacija, a prioritet će imati najrizičnije kategorije - zdravstveni radnici i korisnici usluga socijalnih ustanova i zaposleni u istim.

Inače, vakcinacija u Kruševcu je zapoleta krajem decembra u Gerontološkom centru, kada su Fajzerovu vakciju primila 72 stanara kojima je to zdravstvena situacija dozvoljavala od 160 prijavljenih dobrovoljaca.

Kurir/Ž.M./Foto: Ž.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track