TUGA U VARVARINU, PREMINULA LABORANTKINJA: Borba s koronom u Rasinskom okrugu se nastavlja, 36 novozaraženih
Foto: Kurir/Ž.M.

143 pacijentA U BOLNICI U KRUŠEVCU

TUGA U VARVARINU, PREMINULA LABORANTKINJA: Borba s koronom u Rasinskom okrugu se nastavlja, 36 novozaraženih

Srbija -

Današnji izveštaj Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca konstatuje stabilizaciju kovid situacije u Rasinskom okrugu. U odnosu na juče registrovano je još 36 novih bolesnika od korona virusa, a poslato je 160 uzoraka. Najviše inficiranih je u Kruševcu - 17, zatim u Aleksandrovcu 11, u Varvarinu i Ćićevcu po tri i u Brusu dva slučaja, a u Trsteniku nije bilo novoobolelih.

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu smeštena su 143 pacijenta, što je 23 više od optimalnog kapaciteta, a značajno manje u odnosu na kraj decembra 2020. godine. Do sada je uzorkovano 28.668 građana, pod zdravstvenim nadzorom je 24.057, pozitivnoi na virus kovid 19 je 9.990 , a u odnosu na jučerašnji izveštaj izlečeno je još 216, ukupno 8.595.

Epidemija koronavirusa i dalje je aktivna kod najmlađih - 233 učenika su zaražena, tri više u odnosu na jučerašnji izveštaj, a kod prosvetnih radnika cifra je stabilna u dužem vremenskom periodu – 56. Ova svetska pošast odnela je još jednog medicinskog radnika – u Varvarinu je preminula laborantkinja Doma zdravlja, koja je bila omiljena kod građana u ovoj pomoravskoj opštini.

Prema informaciji iz Doma zdravlja Kruševac broj prvih pregleda u kovid ambulanti “14. oktobar” je prepolovljen u odnosu na kraj decembra, a računajući kontrole ukupno se dnevno pregleda oko 200 građana. Slična je situacija i u domovima zdravlja u ostalim opštinama Okruga.

U Rasinskom okrugu uspešno se odvija imunizacija zdravstvenih radnika. Fajzerovu vakcinu protiv virusa kovid 19 primilo je, na dobrovoljnoj osnovi, 50 lekara i drugih zdravstvenih radnika Specijalne bolnice ”Ribarska Banja”, na čelu sa direktorom dr Dušanom Šokorcem. Ova zdravstvena ustanova nije u kovid sitemu Republike Srbije, ali u potpunisti primenjuje sve antiepidemiološke propise i mere, propisane od Vlade, Kriznoš štaba i Gradskog štaba za vanredne situacije Kruševca.

Pre “Ribarske Banje” Fajzerovu vakcinu do sada su primili i stanari Gerontološkog centra, Opšte bolnice Kruševac i do sada nije bilo nije postimunizacijskih problema kod primalaca.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track