BUJICA ODNELA I STADION: Zbog potopa hitno proglašena vanredna situacija u još jednoj opštini na jugu Srbije
Foto: D.M.

poplave

BUJICA ODNELA I STADION: Zbog potopa hitno proglašena vanredna situacija u još jednoj opštini na jugu Srbije

Srbija -

Vanredna situacija proglašena je danas i u Gadžinom Hanu zbog izlivanja Kutinske reke.

Predsednik opštine Milisav Filipović je prema navodima portala "Južne vesti" rekao da je u nekim selima voda odnela puteve i potopila podrume kuća i štale i obećao da će opština pokriti štetu koju su pretrpeli meštani.

U selima Donji Dušnik, Marina Kutina, Krastavče i Taskovići poplavljeni su podrumi, pomoćni objekti i kuće koje su blizu do reke, ali ljudi nisu bili ugroženi i nije bilo potrebe za njihovom evakuacijom.

Filipović je dodao da je neke ulice i puteve u samom Gadžinom Hanu, ali i u selima Krastavče, Marina Kutina i Taskovići odnela nabujala voda i da su sada neprohodni.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba proglašena je vanredna situacija i formirana komisiju koja će obići objekte oštećene zbog poplava kako bi procenili štetu.

Filipović je dodao da ni fudbalski teren u Marinoj Kutini nije bio pošteđen bujice jer je ostao bez ograde koju je voda odnela zajedno sa delom jedne od obližnjih parcela.

Kutinska reka izašla je iz svog korita i u Lazarevom Selu, Prvoj Kutini i u delu naselja Nikola Tesla kroz koji ta reka protiče.

Zbog poplava od danas je vanredno i u opštinama Bojnik i Doljevac dok je tokom noći i dana bilo potopljenih kuća i dvorišta na podrucju Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog Okruga.

Zato su u nekim mestima na jugu meštani evakuisani iz svojih kuća.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track