SNEG I KIŠA UGROZILE VODOSNABDEVANJE NIŠA: Zbog obilnih padavina, zamućena izvorišta, moguća isključenja vode
Ilustracija, Foto: Shutterstock

PROBLEM

SNEG I KIŠA UGROZILE VODOSNABDEVANJE NIŠA: Zbog obilnih padavina, zamućena izvorišta, moguća isključenja vode

Srbija -

NIŠ - Zbog kiše i snega koji nekoliko dana padaju povećano je zamućenje vode na većini izvorišta kojima Niš snabdeva vodom, a iz JKP Naisus najavljuju da će, ako se zamućenje nastavi, morati da neka od izvorišta isključe.

Kako navodi, to znači da će u večernjim satima bez vode ostati oni koje žive u višim delovima grada sa desne obale reke, kao i u naseljim Ledena Stena, Ratko Jović, Čamurlijski put, kao i žitelji moravskih sela.

Iz niškog vodovoda kažu da je u prošlih 48 sati došlo do povećane mutnoce vode na izvorištima vodovodnog sistema Ljuberada- Niš i izvoriša Studena, prenose Južne vesti.

Kako dodaju, ukoliko se tendencija zamućenja nastavi, niški vodovod bice prinuđen da neke od navedenih izvorišta isključi i privremeno stavi van funkcije, a njihovo ponovno angažovanje zavisiće isključivo od hidroloških prilika.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Ovakva situacija, napominju u vodovodu, može direktno da utiče na količinu vode u niškom vodovodnom sistemu što za posledicu ima ograničenja u redovnom snabdevanju vodom građana.

U tom slkučaju, kako dodaju, za korisnike u višim delovima Panteleja biće obezbeđena auto-cisterna za snabdevanje pijaćom vodom od 14 do 18 sati.

JKP "Naišus" pozvao je građane da racionalno koriste vodu iz niškog vodovoda i time osiguraju sistem vodosnabdevanja i izbegavanje većih nestašica vode u Nišu i okolini.

Kako dodaju, nastavlja se stalni nadzorom i neprekidna kontrola vode u laboratorijama.

Iz vodovoda poručuju da će objaviti saopštenje o zamućenju vode i napominju da je voda hemijski i bakteriološki bezbedna za piće u održivom sistemu vodosnabdevanja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track