OPŠTA BOLNICA U LOZNICI: Za 13 dana 15 preminulih, hospitalizovano 125
Foto: Kurir/T.Ilić

manji broj prvih pregleda

OPŠTA BOLNICA U LOZNICI: Za 13 dana 15 preminulih, hospitalizovano 125

Srbija -

Kovid-19 nastavlja da odnosi živote pa je u lozničkoj Opštoj bolnici juče preminuo još jedan kovid pacijent, saopšteno je jutros iz ove ustanove.

Pre ovoga poslednji smrtni slučaj u njihovim izveštajima pomenut je 29. decembra kada je takođe jedna osoba izgubila bitku sa virusom.

U međuvremenu je bolnica prestala da daje podatke o broju preminulih da bi danas ponovo nastavila sa tom praksom.

Kako je potvrđeno od 30. decembra do 10. januara preminulo je 14 kovid pacijenata, tako da je za prethodnih trinaest dana korona odnela ukupno 15 života, a od početka pandemije je, prema do sada dostupnim podacima, ukupno 89 osoba podleglo posledicama zaražavanja kovidom-19.

Raduje manji broj prvih pregleda u Trijažnom centru Doma zdravlja "’Dr Milenko Marin"’. Od 153 pregledana pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama 32 su se javila prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bile kontrole.

Urađeno je 155 radiografija pluća i dijagnostikovano 16 novih pneumonija, a 30 pacijenta je upućeno infektologu na dodatni pregled. U ambulanti Infektivnog odeljenja pregledano je 79 pacijenata. Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 125 kovid pozitivnih pacijenata, dva više nego prethodnog dana, dok su četiri osobe na mehaničkoj ventilaciji i taj broj je ostao isti.

(Kurir.rs/ T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track