ZA SVAKU POHVALU

HUMANI U DOBA KORONE: U Vojvodini sve više ljudi DONIRA krvnu plazmu (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Pojava korona virusa uticala je na smanjenje broja dobrovoljnih davalaca krvi, ali je zato sve više onih koji doniraju krvnu plazmu i na taj način pomažu u lečenju obolelih od kovida 19.

Mi smo proveravali koliko je bezbedno donirati krv u vreme pandemije i kakva je procedura, ali i koje uslove morate da ispunite ako želite da vaša krvna plazma pomogne onima koji se bore sa koronom.

Nekada je Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u jednom danu beležio i do 300 dobrovoljnih davalaca krvi. Od pojave korona virusa, broj dobrovoljaca se smanjuje, a potrebe su iste.

Ipak, ima i onih koji su redovni, ne boje se i ističu da se sprovode sve mere kako bi se očuvalo zdravlje donora.

Kroz sličnu, ali malo detaljniju proceduru, prolaze i donori krvne plazme koji su preležali korona virus. U Vojvodini je sve više onih koji na ovaj način pomažu u borbi protiv kovida 19.

"Kad sam čuo da ta plazma sa antitelima može nekome da spase život, odlučio sam da dajem i davaću do kad god to bude moguće", kaže Siniša Mašić, davalac krvne plazme.

Dakle, ukoliko se dobro osećate, jedan dan sigurno možete izdvojiti kako biste pomogli onima koji vode najteže bitke u ovom momentu.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Kristina Džoković

Integrator Contenta i urednik Video sadržaja

Mob: +381 63 266 218

+381 63 695 417

E-mail: kristina.dzokovic@adriamedia.rs

Kristina Džoković

Integrator Contenta i urednik Video sadržaja

Mob: +381 63 266 218

+381 63 695 417

E-mail: kristina.dzokovic@adriamedia.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track