Najnovije vesti

VANREDNA SITUACIJA U PIROTU I VRANJU: Nišava se povlači, vodostaj Južne Morave visok, radi se na otklanjanju posledica
Foto: Printscreen/RTS

poplave na jugu

VANREDNA SITUACIJA U PIROTU I VRANJU: Nišava se povlači, vodostaj Južne Morave visok, radi se na otklanjanju posledica

Srbija

U Pirotu je proglašena vanredna situacija radi otklanjanja posledica poplava, rekao je zamenik gradonačelnika tog grada Miloš Colić.

U Pirotu su zbog obilnih padavina prigradska i seoska naselja poplavljena, voda se sada povlači, ali najviše štete pričinjeno je u naseljima Rogoz, Kavak, selima Temska, Rudinje...

Colić kaže da se situacija polako vraća u normalu i da nadležne službe utvrđuju štete na javnim objektima, kao i na putevima, mostovima, te da Grad Pirot pomaže ugroženima...

Nišava se povlači, kao i njene pritoke, navodi Colić i dodaje da su angažovane pumpe za ispumpavanje voda iz podrumskih prostorija.

On kaže i da je vodosnabdevanje uredno na svim lokacijama u Pirotu i da je zamućene vode rekordno, ali da se fabrika za prečišćavanje pokazala kao izuzetno značajna i korisna u ovom trenutku.

Bez struje su samo oni koji su smatrali da postoji rizik od strujnog udara, nakon što je u objekte ušla voda, te distribucija struje, ističe, ni u jednom trenutku nije bila upitna.

Vranje: Gradski štab za vanredne situacije o aktuelnoj situaciji nakon obilnih kišnih padavina

Posle sednice Štaba za vanredne situacije donete su odluke kojima se između ostalog nalaže da Odeljenju komunalne policije i Odeljenju za inspekcijske poslove da redovno prate stanje na terenu i obaveštavaju Gradski štab za vanredne situacije i Operativni centar Odeljenja za VS u Vranju na 017/1985.

Takođe, zadužuje se koordinator mesnih zajednica da bude u stalnom kontaktu sa poverenicima i zamenicima poverenika civilne zaštite i dostavlja informacije Kancelariji za vanredne situacije na broj tel: 017 402 340 i Operativnom centru za VS na 017/1985

Zbog visokog vodostaja Južne Morave, u sklopu vanredne odbrane od poplava, sinoć su za drumski saobraćaj privremeno zatvoreni most kod Ćukovca, kod Železničke stanice i putni pravac Zlatokop - Kupinince - Aleksandrovac. Nadležne gradske službe i ekipe JVP "Srbijavode" su u pripravnosti i tokom noći će pratiti nivo Južne Morave i njenih pritoka.  

(Kurir.rs/ T.S./ Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...