ANĐELKA JE ŽENA ZMAJ: Veliko priznanje uručeno ministarki privrede Atanasković
Foto: Ž. Milenković

MENADŽER GODINE U RASINSKOM OKRUGU

ANĐELKA JE ŽENA ZMAJ: Veliko priznanje uručeno ministarki privrede Atanasković

Srbija -

KRUŠEVAC - Regionalna privredna komora Rasinskog okruga sa sedištem u Kruševcu uručila je svoje najveće godišnje priznanje za 2020. godinu - izborom za menadžera godine Anđelki Atanasković, ministarki privrede Srbije.

Trstenička „Prva petoletka namenska“ je, u poslednjih nekoliko godina u vremenu direktorovanja Anđelke Atanasković, ostvarila vanserijske poslovne uspehe. Od firme koja je jedva isplaćivala radnicima 20 odsto plate sada ostvaruje profit i visinu plate veću od proseka Srbije. PPT Namenska je postala i ozbiljni izvoznik što je omogućilo otvaranje novih radnih mesta i rad u dve smene.

žena Zmaj, Anđelka Atanasković
foto: Ž. Milenković

Anđelka Atanasković kaže da je oko tri miliona evra uloženo u investicije i u modernizaciju procesa proizvodnje, a presudna je i podrška Vlade Srbije u tom cilju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za gospođu Atanasković da je „žena zmaj“ i da je uspeh ove firrme zajednički uspeh Vlade i Ministarstva odbrane i radnika i menadžmenta.

Anđelka Atanasković je ranije u Sarajevu primila nagradu za najboljeg menadžera jugoistočne Evrope, prema mišljenju Asocijacije komora, a kompanija je i niosilac Oskara kvaliteta. PPT Namenska se, pored naoružanja, bavi i remontom, a ima i kvalitetan Istraživačko-razvojni centar. Za svoj sveukupni dosadašnji rad u privredi stiglo je i najveće priznanje – izbor za ministra privrede u Vladi Srbije.

Kurir.rs/Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track