KLINIČKI CENTAR NIŠ: Vakcinisalo se oko 650 zdravstvenih radnika
Foto: Ana Paunković

potvrda i od direktora Zorana Perišića

KLINIČKI CENTAR NIŠ: Vakcinisalo se oko 650 zdravstvenih radnika

Srbija -

NIŠ - U Kliničkom centru Niš protiv korona virusa vakcinisalo se oko 650 zaposlenih od ukupno 3.500, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Zoran Perišić.

On je novinarima u Nišu rekao da je završen prvi krug vakcinacije zdravstvenih radnika Fajzerovom vakcinom, a da se nakon drugog kruga, koji će biti završen do vikenda, očekuje da broj vakcinisanih dostigne oko 900 zaposlenih.

Perišić, međutim, smatra da taj broj nije dovoljan, ali da zaposleni imaju pravo da biraju da li će se vakcinisti i koju će vakcinu izabrati.

''Mislim da je pitanje izbora vakcine nepotrebno, ja sam primio prvu koja je stigla, Fajzerovu, ne pitajući da li je najbolja ili ne'', rekao je Perišić.

Kako je naveo, u medicini je važno poštovanje dostignuća i iz drugih oblasti.

''Kako ćemo mi kao lekari, tehničari tražiti od pacijenata da prihvataju naše metode, ako ne verujemo epidemiologiji koja kaže da je vakcinacija najbolji način da se izborimo sa koronom'', istakao je on.

Perišić smatra da samo veliki broj vakcinsanih garantuje opšti nivo imuniteta koji će obezbediti da se zaustavi epidemija. On je kazao da je u KC Niš na lečenju 236 kovid pacijenata, ali da je broj novozaraženih svakodnevno oko 100, a da ih je u utorak bilo 96. Apelovao je na građane da se po pojavi prvih simptoma infekcije jave u kovid ambulante.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track