MINISTAR MOMIROVIĆ U POSETI UGROŽENIM PODRUČJIMA: Radan klaster važan projekat za jug Srbije
Foto: Beta/Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture

TURIZAM ĆE SE TEK RAZVIJATI

MINISTAR MOMIROVIĆ U POSETI UGROŽENIM PODRUČJIMA: Radan klaster važan projekat za jug Srbije

Srbija -

Turistički klaster radanskog područja "Radan klaster" je strateški važan projekat koji može da podigne, pre svega, malu privrede na tom području, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Radan klaster pokriva teritorije opština Lebane, Kuršumlija, Medveđa, Prokuplje i Bojnik koje je danas posetio ministar zbog poplava.

Momirović je dodao da su Prolom banja, Kuršumlijska banja turističke destinacije koje će se tek razvijati.

Podsetio je da će se graditi autoput od Niša do Prištine i istakao da je želja države da se paralelno sa tim razvija i klaster radanskog područja.

"Važno nam je da ceo taj kraj podignemo, kao i da izgadimo autoput. Uveren sam da ćemo vrlo brzo imati rezultate", zaključio je Momirović.

Turistički klaster radanskog područja koji pokriva teritorije opština Bojnik, Kuršumliju, Lebane, Medveđa i Prokuplje je osnovan 3. oktobra 2012. godine.

Sedište klastera je u Lebanu, a ima isturenu kancelariju u Kuršumliji.

Inicijator za osnivanje klastera je Akcionarsko društvo "Planinka" iz Kuršumlije, a osnivači su deset srednjih i malih preduzeća i preduzetnika, dve visokoškolske ustanove i dve organizacije za podršku.

Kasnije se pridružilo još osam članova, od kojih su četiri privrednika, dve visokoškolske ustanove i dve organizacije za podršku.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja