POPLAVLJENI GRAĐANI MOLE ZA POMOĆ: Voda nabujala, meštani naselja Grivac iz Žitorađe sami nabavili pumpu da izbace vodu! (VIDEO)
Foto: Kurir

elementarna nepogoda

POPLAVLJENI GRAĐANI MOLE ZA POMOĆ: Voda nabujala, meštani naselja Grivac iz Žitorađe sami nabavili pumpu da izbace vodu! (VIDEO)

Srbija -

Posle obilnih kiša deo opštine Žitorađa je pod vodom, a najugroženije je naselje Grivac. Pored svih muka koje su ih zadesile, građanima verovatno najteže pada jer su prepušteni sami sebi.

Od prošlih poplava ostalo je obećanje opštine Žitorađa i čelnika koji su olako pružili ruku i dali čvrste garancije da će srediti i sanirati posledice poplave u narednih šest meseci. Za kanalizaciju koja je svu vodu od nabujalih potoka trebala da pokupi niko nije smeo da pita.

- Nažalost, pare su potrošene na ostale "prioritete", a za odvod vode nije ostalo ništa. Kao što vidimo, posledice su katastrofalne. Pre tri dana su bile poplave, a niko nije došao da pita ljude treba li šta. Za pumpe u komunalnom preduzeću je bilo čitavih 15 litara goriva - u očaju govore za Kurir meštani naselja Grivac.

Žitorađa, poplava, poplave
foto: Kurir

Građani ovog najvećeg naselja nisu očekivali milostinju, pa su se sami organizovali i našli pumpu na struju koju su priključili iz privatne kuće.

Žitorađa, poplava, poplave
foto: Kurir

- Dežurali su pored nje dok se nije pokvarila. Voda i dalje dolazi do najniže tačke. Jedina sreća je to što trenutno nema kiše. Obećanja su bila razna, a proriteti su na drugoj strani. Jedino je direktor JKP-a u prolazu obećao pomoć, koju još čekamo. Najveće naselje za opštinu Žitorađa ne postoji. Narod je već navikao i ne nada se pomoći od maćehinske vlasti koja od svog postojanja deli ljude i selektivno odredjuje pomoć građanima - gorke su reči meštana ovog žitorađanskog naselja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track