STABILIZOVANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Obolelo još 80 građana od korona virusa
Foto: Kurir/Ž.M.

kovid bilans

STABILIZOVANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U RASINSKOM OKRUGU: Obolelo još 80 građana od korona virusa

Srbija -

Epidemiološka situacija sa virusom Kovid 19 u Rasinskom okrugu se postepeno stabilizuje. U utorak je bilo 86 novoobolelih, juče 81, a danas je još 80 građana registovano kao kovid bolesnici.

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, u poslednjih 24 časa od korona virusa zaraženo je još 80 građana, od kojih je najviše u Kruševcu – 34. U Aleksandrovcu je zabeleženo 20 novih slučajeva, u Trsteniku, u Ćićevcu 6, u Varvarinu 2, a u Brusu 3. Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu smešteno je 129 bolesnika, koliko ih je i juče bilo, a to je nešto malo iznad optimalnih kapaciteta – 120 kreveta. U odnosu na jučerašnji dan, po zvaničnoj statistici, izlečeno je još 39 osoba. U Kovid bolnici se hospitalizuju bolesnici sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom i njihov broj je za sada pedesetak.

Od početka epidemije do sada je u Okrugu registrovano 10.237 lica inficiranih od ove planetarne pošasti, a više od polovine je u Kruševcu - 5.248. Ukupan bilans u odtalim opštinama izgleda ovako: 1.816 lica u Trsteniku, 1.782 u Aleksandrovcu, 485 u Varvarinu, 455 u Ćićevcu i 451 u Brusu. Pod medicinskim nadzorom su 24. 622 osobe.

Kruševac
foto: Ž. M.

Vakcinacija protiv korona virusa u Rasinskom okrugu se odvija prema planu Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” iz Beograda. Posle imunizacije stanara i zaposlenih u Gerontološkom cntru, zdrastvenih radnika u Opštoj bolnici, Domu zdravlja Kruševac i Specijalnoj bolnici “Ribarska Banja”, na red su došli medicinari u privatnim lekarskim I stomatološkim ordinacijama. Prijavljivanje zainteresovanih je u toku, ali je odziv slab.

Fajzerova vakcina je do sada dopremana u tri ture – 80, 260 i 280 doza, koje su sledeće kategorije građana planirane za vakcinaciju za sada se ne zna, a pretpostavlja se da bi to mogli biti građani stariji od 75 godina i zaposleni u javnom sektoru.

Kurir.rs/ Ž. M. Foto: Kurir/Ž.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track