Najnovije vesti

TRI KRAVE STRADALE U BRODAREVU ZBOG SNEGA: Pod težinom snežnog pokrivača urušio se krov na štali i usmrtio životinje
Foto: RINA

veliki gubitak

TRI KRAVE STRADALE U BRODAREVU ZBOG SNEGA: Pod težinom snežnog pokrivača urušio se krov na štali i usmrtio životinje

Srbija

Brodarevo – Težak, ogroman sneg koji je prethodnih dana okovao prijepoljski kraj uzeo je svoj danak. Od siline snežnog pokrivača urušio se krov na štali Mithada Žigovića iz Brodareva i ubio mu tri krave, dok se veterinari bore za život četvrte, a koju će najverovatnije morati da uspavaju.

„Sve se desilo tokom noći. Urušio se krov na montažnoj štali i usmrtio tri krupne životinje, koje su bile na sredini, a ostale koje su bile u uglovima štale su se spasile“, rekao je za RINU Armin Mujezinović iz Prijepolja koji je sa svojom humanitarnom organizacijom pomogao Žigovićima.

Četvoročlana porodica živi od prodaje sira, to im je jedini izvor prihoda, tako da je ovo veliki gubitak za njih. Zahvaljajući dobrim ljudima koji su se već pokrenuli, skupljen je novac da se izgradi nova štala za stoku koja je preostala.

Brodarevo
foto: RINA

„Stoku su primile komšije, a mi smo skupili blizu dve hiljade eura, kao i materijal, tako da ćemo čim to vremenske prilike dozvole, početi za izgradnjom nove štale. Žigovići se nadaju da će daljom reprodukcijom ponovo proširiti svoj stočni fond“, kaže Mujezinović.

Mithad (33) sa suprugom je odlučio da ostane na selu, dobili su dve kćerkice i ne nameravju da napuste rodno mesto iako uslovi nisu zadovoljavajući. Zbog lošeg prilaznog puta ne mogu da prodaju mleko jer nakupci ne dolaze, žive od prodaje sira i teladi. Teško je, ali se ipak ne žale, već rade.

Nadležna komisija obavila je svoj deo posla i lokalna samouprava pomoći će koliko je u mogućnosti da Žigovići prevaziđu ovaj udarac na njihov ionako, skroman budzet.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...