UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U LJUBOVIJI: Bolja epidemiološka slika, ali mere su i dalje na snazi
Foto: Ana Paunković, Ilustracija

korona virus

UKINUTA VANREDNA SITUACIJA U LJUBOVIJI: Bolja epidemiološka slika, ali mere su i dalje na snazi

Srbija -

Na osnovu zaključka opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Ljubovija, predsednik opštine doneo je odluku o prestanku vanredne siutacije koja je proglašena 10. novembra 2020. zbor širenja kovida - 19.

U toku sednice konstatovano je da je na području opštine Ljubovija došlo do poboljšanja epidemiološke situacije jer se, prema podacima Doma zdravlja Ljubovija, broj zaraženih građana i građana koji su pregledani u kovid ambulanti Doma zdravlja Ljubovija u kontinuitetu bitno smanjio. Odluka o prestanku vanredne situacije stupa na snagu danom donošenja.

Ukidanje vanredne situacije na području opštine Ljubovija ne znači da je prestala mogućnost zaražavanja građana virusom zarazne bolesti kovida - 19, već je i dalje potrebna primena protivepidemijskih mera propisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kao i Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovida - 19.

Takođe, ukidanjem vanredne situacije na području opštine Ljubovija nisu prestale da važe mere Vlade Republike Srbije definisane u Uredbi o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovida - 19.

(Kurir.rs/ RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja