STOP BAHATIM VOZAČIMA: Nišlije održale četvrti protest, a organizator RAZOČARAN reakcijom pojedinih sugrađana! (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Ispred zgrade Osnovnog suda u Nišu ove subote nastavljena su protestna okupljanja Nišlija koji traže izmenu zakona o saobraćaju i pooštravanje kaznene politike, kako bi se saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom kvalifikovale kao krivična dela.

Protesti su otpočeli nakon što je 4. januara devetnaestogodišnji vozač audija na trotoaru usmrtio dvanaestogodišnjeg dečaka i četrdesetosmogodišnjeg oca troje dece.

Dvadesetpetogodišna Jovana Petković preminula je nekoliko dana nakon što se devetnaestogodišnji mladić sa više od jednog promila alkohola u krvi i probnom vozačkom dozvolom, prošavsi na crveno neprilagođenom brzinom zaleteo u njen automobil 21. novembra.

Njena porodica traži samo pravdu.

"Nju je usmrtio bahati vozač koji je bar pet saobraćajnih prekršaja napravio", kaže Jovanin rođak Aleksandar Petković.

Organizator protesta Milan Miljković kaže za Kurir televiziju da mu je neverovatno to što ga mnogi sugrađani optužuju kao krivca za pojačane kontrole na niškim ulicama.

"Ozlojeđen sam na svoje sugrađane koji su nas kritikovali preko društvenih mreža, nas koji smo izašli da se borimo za svoju i njihovu decu", rekao nam je Miljković.

Okupljeni su u koloni otišli do mesta nesreće na Bulevaru Medijana.

Na četvrtom protestu za veću bezbednost u saobraćaju i ove subote bilo je prisutno nekoliko stotina Nišlija. Zahtevi su nepromenjeni: stop bahatim vozačima i veće kazne za izazivače saobraćajnih nesreća.

OVDE MOŽETE GLEDATI KURIR TV UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track