VRANJE: Danas počinje masovna vakcinacija građana kineskom vakcinom
Foto: ZC

Obezbeđen je dovoljan broj vakcina

VRANJE: Danas počinje masovna vakcinacija građana kineskom vakcinom

Srbija -

VRANJE - Zavodu za javno zdravlje u Vranju u utorak je stiglo je 1.398 vakcina kineskog proizvođača. Vakcinaciju stanovništa će sprovoditi 14 lekara i 28 medicinskih sestara, u dve smene, od 8 do 18 sati, na sedam punktova, šest u gradu i jednom punktu u Vranjskoj Banji.

To su Odeljenje opšte medicine, Odeljenje medicine rada, Patronaža, Služba za infektivne bolesti Ambulanta, Donje Vranje, Ambulanta, Ogledna stanica-Zdravstvena stanica, Vranjska Banja.

Vranje, vakcinacija, koronavirus
foto: ZC

"Danas počinje masovna vakcinacija naših građana kineskom vakcinom. Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću obezbeđen je dovoljan broj vakcina i vakcinu će moći da prime svi građani koji dođu na vakcinaciju, a ne samo oni koji su pozvani.

Ovo je naša odlučujuća bitka za budućnost Srbije i budućnost građana Srbije. Mi u Zdravstvenom centru Vranje svesni smo odgovornosti koja je u našim rukama, spremni smo da odgovorimo zadatku i da imunizaciju uradimo, efikasno, profesionalno, na najbolji mogući način kako bi se konačno izborili sa ovom opakom bolešću.

Vranje, vakcinacija, koronavirus
foto: T. S.

Naše građane molim za strpljenje i zahvaljujem im se na dosadošnjoj podršci zdravstvenim radnicima u zajedničkoj borbi protiv korone", izjavila je v. d. direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

Vranje, vakcinacija, koronavirus
foto: ZC

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, sa saradnicima, organizovao je u utorak sastanak sa predstavnicima Zdravstvenog centra Vranje, Zavoda za javno zdravlje i nadležnim gradskim službama, na kome je bilo reči o operativnim aktivnostima na imunizaciji i vakcinaciji stanovništva.

1 / 9 Foto: ZC

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja