Najnovije vesti

SREMSKA MITROVICA

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE PRIORITET: Sve više površina pod biciklističkim stazama! Vlasti dele i besplatna svetla (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija

Sa ciljem zaštite životne sredine, ali i omogućavanja građanima da se više kreću i rekreiraju, nadležni više obraćaju pažnju na izgradnju novih staza za bicikliste. Iako jedan deo građanstva ima svest o tome, mnogi ne znaju da se ponašaju u saobraćaju, pa ćemo neretko naići na međusobne okršaje, galamu i nervozu učesnika.

Porodica Gavrilovć jedan je od primera onih građana koji stalno vode računa o životnoj sredini. Biciklu voze u svim vremenskim porilikama i neprilikama. I sami kažu da bi njihovi sugrađani mogli više da koriste pogodnosti dvotočkaša.

- Mitrovica je grad biciklista, svi naši sugrađani voze bicikl preko cele godine. Vozači automobila se često žale na to da biciklisti ne obraćau previše pažnje, kreću se nepropisno, a često i bez signalizacije. To je vlasti navelo da besplatno podele čak hiljadu svetala.

- Iako policija proverava i sankcioniše učesnike u saobraćaju, ipak se dešavaju nesreće u večernjim i noćnim satima, pa je prvi put prošle godine organizovana akcija, a mi želimo da ona postane tradicionalna - kaže zamenica gradonačelnika GU za inspekcijske i komunalne poslove Snežana Konjević.

Poslednjih godina se radi na povećanju površina pod biciklističkim stazama, naročito u industrijskim zonama radi povećanja bezbednosti ljudi koji se svakodnevno tuda kreću.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...