KRALJEVO: Masovna imunizacija održaće se u Novoj hali sportova, spremno 12 medicinskih timova
Foto: J.S./Ilustracija

Masovna vakcinacija stanovništva

KRALJEVO: Masovna imunizacija održaće se u Novoj hali sportova, spremno 12 medicinskih timova

Srbija -

KRALJEVO - Masovna vakcinacija stanovništva protiv korona virusa u Kraljevu biće sprovedena u Novoj hali sportova u Ribnici, jer ta lokacija ispunjava sve uslove i kriterijume za sprovođenje imunizacije prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Po rečima dr Mirjane Krčevinac, direktorke Doma zdravlja „Kraljevo“, nakon prve vakcinacije korisnika i zaposlenih u Gerontološkom centru u obližnjoj Mataruškoj banji vakcinom „Fajzer - Biontek“, nikakvih neželjenih pojava niti nus efekata nije bilo i oni će uskoro biti revakcinisani.

- Osim „Fajzerovih“ vakcina, dobili smo i 1.200 doza kineske „Sinofarm“ vakcine, a očekujemo da pristignu i ruske vakcine. Tokom prva dva dana po prioritetu je vakcinisano ukupno 250 Kraljevčana koji su se prijavili na portalu e-uprava i to je praktično uvod u masovnu imunizaciju stanovništva koju ćemo za koji dan započeti, kaže dr Mirjana Krčevinac.

Ona dodaje da je za masovnu imunizaciju Kraljevčana u Novoj hali sportova spremno 12 medicinskih timova koji će raditi u dve smene, a ona će početi čim u grad na Ibru stigne i „Sputnjik V“ vakcina.

Kurir/J.S./Foto: J.S./Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track