Najnovije vesti

BROJKE U MAČVANSKOM OKRUGU DAJU NADU: U Šapcu pet pozitivnih manje nego prethodnog dana, u ostalim opštinama mali broj zaraženih
Foto: T. Ilić

popušta polako

BROJKE U MAČVANSKOM OKRUGU DAJU NADU: U Šapcu pet pozitivnih manje nego prethodnog dana, u ostalim opštinama mali broj zaraženih

Srbija

LOZNICA – Izgleda da se kornavirus umorio od višemesečnog maltretiranja nedužnih ljudi pa je rešio polako da nas ostavi na miru. Svakako treba i dalje biti oprezan, pokazalo se da je prevrtljiv i da mu ne treba verovati, ali poslednje brojke iz Mačavnskog okruga daju nadu da je na izlaznim vratima.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Šapcu juče (19.1) su potvrđena 84 pozitivna uzorka na kovid-19, pet manje nego dan pre, a od osam lokalnih samouprava samo dve imaju više od deset novopozitivnih. Šabac ih, kao i obično, ima najviše (41), sledi ga Bogatić (17), onda Loznica (9), Vladimirci (5), Ljubovija (4), po tri imaju Koceljeva i Mali Zvornik, a dva Krupanj. Obolelih je trenutno tačno 1.500, 54 manje nego u utorak. U Šapcu ih je 829, Loznici 235, Bogatiću 177, Koceljevi 103, Vladimircima 57, Ljuboviji 42, Krupnju 33 i 24 u Malom Zvorniku.

Kako je saopšteno ekipe šabačkog Zavoda za javno zdravlje su posle izlaska Specijalne bolnice za rehabilitaciju ‘’Banja Koviljača’’ iz kovid sistema obavile kompletnu dezinfekciju objekta kako bi ustanova bila bezbedna za korisnike njenih usluga i zaposlene. Podsetimo, renomirana bolnica je od 11. novembra prošle godine do 15. januara ove bila u kovid sistem i tom periodu kroz nju je prošlo 214 pacijenata. U Specijalnoj bolnici do nedelje sređuju prostor i od 25. januara počinju da rade uobičajeno.

(Kurir.rs/T.I.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...