JOŠ 92 KOVID BOLESNIKA, VAKCINACIJ SE USPEŠNO ODVIJA: Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu ponovo nestabilna
Foto: Kurir/Ž.M.

epidemija

JOŠ 92 KOVID BOLESNIKA, VAKCINACIJ SE USPEŠNO ODVIJA: Epidemiološka situacija u Rasinskom okrugu ponovo nestabilna

Srbija -

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, još 92 lica iz Rasinskog okruga su inficirana virusom Kovid 19. Najviše obolelih je u Kruševcu 55, Trsteniku 17, Aleksandrovcu 15, a po dve osobe su pozitivne u Varvarinu i Ćićevcu i jedna u Brusu. Jučerašnji izveštaj je glasio Infektivno odeljenje Opšte bolnice u Kruševcu je na polovini svih projektovanih kapaciteta (120) sada sun a lečenju 63 bolesnika, a pod medicinskim nadzorom su još 163 osobe.

U Trsteniku znatno poboljšana epidemiološka situacija Štab za vanredne situacije opštine Trstenik ukinuo je vanrednu situaciju u ovoj pomoravskoj optini, koja je bila ponovo zavedena 30. Septembra prošle godine zbog lose epidemiološke situacije.

U obrazloženju odluke o ukidanju vanredne situacije, kaže se da je “na osnovu predloga Zavoda za javno zdravlje Kruševac utvrđeno da nema razloga da vanredna situacija ostane na snazi jer je stopa obolevanja ispod prosečne stope obolevanja u Rasinkom okrugu”.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta/Dimitrije Goll

Štab je procenio da, pored mera koje je donela Vlada Srbije, nije potrebno uvođenje i primenjivanje dodatnih restrikcija na teritoriji ove pomoravske opštine, s sve postojeće ostaju na snazi.

Na teritoriji opštine Trstenik od početka epidemije virusom Kovid 19 zaraženo je 1.858 ljudi. Prema rečima predsednice opštine Trstenik Milene Turk, u opštini Trstenik počela je i masovna vakcinacija građana starijih od 65 godina, koji su se prijavili putem portala eUprava.

Svi građani opštine Trstenik, koji su se prijavili preko portala eUprava, dobiće poziv iz kol centra sa terminom vakcinacije. Vakcinacija će se vršiti u Likovnom salonu, a punkt će raditi svakoga dana od 8h do 15h. Svi stanovnici opštine Trstenik i dalje se mogu dobrovoljno prijaviti za vakcinaciju preko portala eUprava ili kol centra.

Vakcinacija građana protiv korona virusa organizovana je i u Domu zdravlja „Dr Vlastimir Godić“ u Varvarinu i to vakcinom „Sinofarm“ iz Kine. Do sada je pelcovano 80 lica, a, Domu zdravlja u Ćićevcu je isporučeno 120 vakcina.

Inače, vlada veliko interesovanje za imunizaciju u svim opštinama opštinama Rasinskog okruga.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track