Bez struje dva sela u opštini Bujanovac

Požar uništio bandere

Bez struje dva sela u opštini Bujanovac

Srbija -
Sela Dobrosin i Končulj ostala bez struje, jer su u požaru izgorele električne bandere koje su se nalazile u minskom polju, a koje će biti zamenjene tek nakon što ekipe za razminiranje očiste teren

BUJANOVAC - Sela Dobrosin i Končulj u opštini Bujanovac ostala su bez struje, jer su u požaru izgorele električne bandere koje su se nalazile u minskom polju, rekao je danas načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Vranju Drakča Stanojković.

Stanojković je rekao da bandere ne mogu da se zamene dok ekipe za razminiranje ne očiste teren, kao i da su ekipe Elektrodistribucije Vranje zamenile dva stuba do kojih su mogle da dođu.

"Ekipe Elektrodistribucije Vranje su zamenile dva stuba do kojih je moglo da se dođe, a dalje nije moglo jer je teren kuda prolazi niskonaponski vod obeležen kao nebezbedan", rekao je Stanojković.

Odeljenje za vanredne situacije u Vranju jutros je Centru za razminiranje i Centru za vanredne situacije uputilo zahtev za razminiranje oko 100 metara prostora u minskom polju kuda prolazi električni vod kod Dobrosina kako bi električari mogli da uđu i izvrše popravku.

Požar u kome je gorela suva trava preko polja sa neeksplodiranim ubojnim sredstvima između Lučana i Dobrosina u opštini Bujanovac ugasio se tokom prošle noći.

U tom kraju više ne dežuraju ni vatrogasci, jer za tim nema potrebe, rekao je Stanojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track