Velja udario na Mrku: Uvodim red u Koridore Srbije

Velja udario na Mrku: Uvodim red u Koridore Srbije

Društvo -
Ilić najavio smenu direktora "Koridora" Mihaila Mišića i poručio da će podnositi i krivične prijave za sve koji koče izgradnju auto-puta. Markonjić smatra da "Koridori" dobro rade

BEOGRAD - Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić rekao je danas da javno preduzeće "Koridori Srbije" dobro radi svoj posao, dok je njegov kolega u vladi zadužen za građevinarstvo Velimir Ilić najavio smenu sadašnjeg direktora tog preduzeća zbog "nesavesnog rada".

Ilić je kazao, tokom boravka u Arilju, da u gradnji Koridora 11 ima velikih problema, jer ne postoje građevinske dozvole, usled nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, a nije obavljena ni eksproprijacija. On je najavio da će njegovo ministarstvo uvesti red u tu oblast i zatražiti smenu sadašnjeg direktora "Koridora" Mihaila Mišića.

"Neću to tolerisati i uvešću sve poslove na Koridoru u zakonske okvire, uz podnošenje krivičnih prijava, ako bude potrebno", rekao je Ilić najavljujući da će uraditi sve da se omogući brza legalizacija u Srbiji.Da bi se autoput uradio, kaže Ilić, mora da se izdvoje sredstva za eksproprijaciju, da se obezbede građevinske dozvole i da se reše pitanja PDV-a i naplate carina iz ugovora sa Azerbejdžanom. Ilić je izneo i niz optužbi na dosadašnji rad ministra Milutina Mrkonjića i naglasio da takvu situaciju on više neće tolerisati."Ja sam resorni ministar za Koridor 11 i neću da mi niko više ulazi u posao i smeta. To neću dozvoliti, ili će me dovesti u situaciju da obustavim sve radove", naglasio je Ilić.

Mrkonjić je rekao, obilazeći radove na Koridoru 11 zajedno sa Mišićem, da Ministarstvo građevine i Ministarstvo finansija imaju potpuno istu ulogu, kao i Ministarstvo saobraćaja, u realizaciji tog projekta. Ministar saobraćaja je naglasio, odgovarajući na pitanje novinara kako tumači kritike na njegov račun od strane ministra Ilića, da su Koridor 11 i Koridor 10 "projekti Vlade Srbije".

Mrkonjić je kazao da nije lako graditi autoput, "da je mnogo lakše sanjati, nego nešto ostvariti"."Kada bih bio maliciozan mogao bih da kažem da on (Ilić) ništa nije uradio...ali to me ne interesuje i neću da ulazim u to, on ima svoj resor i to je njegova stvar", kazao je ministar, dodajući da, ako ga Ilić bude pitao nekad za savet, da će mu uvek izaći u susret.

On je istakao da je vlada osnivač preduzeća "Koridori Srbije" koje se bavi izgradnjom koridora 10 i 11 i da bi bilo kakva podela u realizaciji tih projekata bila besmislena. Ocenjujući da preduzeće "Koridori Srbije" dobro rade svoj posao i da bi bilo besmisleno da se sada rasture, Mrkonjić je naveo da će se sve oko izgradnje autoputa i dešavati u Koridorima Srbije koji su ovlašćeni da pripremaju celokupnu dokumentaciju koju zatim usvaja vlada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track