PONOVO VIŠE OD 100 NOVOZARAŽENIH: Brojke rastu u Mačvanskom okrugu, vakcinacija se odvija po planu
Foto: T.Ilić

Zavod za javno zdravlje u šapcu

PONOVO VIŠE OD 100 NOVOZARAŽENIH: Brojke rastu u Mačvanskom okrugu, vakcinacija se odvija po planu

Srbija -

LOZNICA – Taman je delovalo da je korona počela da odstupa, ali izgleda da je se nećemo baš tako brzo rešiti, sudeći prema poslednjim podacima iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

Posle nekoliko dana kada se broj novopozitivnih vrteo oko 80 juče ih je ponovo više od 100 u Mačvanskom okrugu i 24 ih je više nego dan ranije.

Od 106 pozitivnih više od polovine je u Šapcu (58), a dvocifreni su i Loznica (19), kao i Bogatić i Vladimirci sa po jedanaest zaraženih.

Loznica, koronavirus
foto: T.Ilić

Koceljeva ima tri, po dva Krupanj i Ljubovija dok je Mali Zvornik ponovo bez novih slučajeva. Ohrabruje što je broj obolelih u padu, ima ih 1.454, što je za 37 manje nego u četvrtak. Šabac nikako da padne ispod 800 (805), Loznica ima 231, Bogatić 170, Koceljeva 84, Vladimirci 69, Ljubovija 47, Krupanj 31 i 17 Mali Zvornik.

Vakcinacija je i danas nastavljena u Loznici koja je prekjuče dobila još 990 doza vakcine, a juče su, prema podacima Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’, vakcinisana još 624 Lozničanina.

Loznica osim glavnog punkta u Preventivnom centru Doma zdravlja ima još četiri mesta gde se građani mogu vakcinisati, na Gradilištu u takozvanoj ‘’Viskozinoj“ ambulanti, Banji Koviljači, Dragincu i Lešnici. Prvi građani cepivo su primili 16. januara kada je prvih šest Lozničana starijih od 75 godina zavrnulo rukave.

Vakcinacija stanovništva u malozvorničkoj opštini počela je u sredu, na punktu u sali srednje škole, i za tri dana kinesku vakcinu primilo je ukupno 256 građana. Prvog dana je vakcinisano je 70 osoba, drugog 73, a u petak 113 i do sada se imunizacija odvija uspešno.

(Kurir.rs / T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track