TRAGEDIJE PRETILE DA IH ISTREBE

NE MOGU OD TVOJIH SUZA DA OSTANEM ŽIV: Pokojni sin se javio majci u snu i od tada Erićima sve kreće u životu! (KURIR TELEVIZIJA)

Srbija -

Kažu da sve srećne porodice liče jedna na drugu, a svaka nesrećna - nesrećna je na svoj način.

Erići iz sela Gornji Banjani jedni su od onih čiji je život spletom čudnih okolnosti bio i na jednoj i na drugoj strani, a od ogromne tragedije i skoro "zatrtog semena" danas su jedna od najbrojnijih porodica u ovom selu na obroncima Rajca.

Nema rata u kome neko od Erića iz gornjomilanovačkog sela Banjani nije nastradao za otadžbinu. A priča porodice Erić iz skoro ugašenog ognjišta, datira više od veka, kada je u rat otišao pradeda Živojin.

- Moj prađed je bio učesnik Balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata. Imao je šest sinova. Rat se završio i njegov najstariji sin poginuo je u ratu dok je bio sa njim u Albaniji. Kad se vratio kući ostalih pet sinova obolelo je od tifusa - kaže Dragan Erić, Živojinov praunuk.

Živojinova supruga Milunka neprestano je tugovala i kukala za izgubljenim sinovima, a jedne noći usnila je čudan san.

Sanjala je nastradalog sina Radiča. Od tada se sve menja u njihovim životima. Milunka je Gvozdena rodila u svojoj 46. godini, a kolika je sreća 49-ogodišnjeg Živojina, koji se nakon smrti šest sinova ponovo ostvario kao otac, prepričava se i danas.

Rođenje Gvozdena spasilo je ognjište porodice Erić od gašenja, a tokom Drugog svetskog rata jedini muški potomak bio je četiri godine u zatvoru i osuđen na smrtnu kaznu.

Gvozden je ipak izbegao smrtnu kaznu, oženio se i dobio naslednike, tako da danas porodica Erić broji 13 članova i svi žive u zdravlju i slozi, pod jednim krovom.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track