LJUBINKI IZ GRDELICE KOD LESKOVCA NA KUĆU SE SRUČILA STENA OD 5 TONA: Čuli smo kako nešto tutnji, a zatim jak udarac FOTO
Foto: Kurir/D.M.

usled pokretanja klizišta

LJUBINKI IZ GRDELICE KOD LESKOVCA NA KUĆU SE SRUČILA STENA OD 5 TONA: Čuli smo kako nešto tutnji, a zatim jak udarac FOTO

Srbija -

Na kuću Ljubinke Aleksić iz Grdelice, usled pokretanja klizišta nakon prošlonedeljnih poplava, sručila se sa brda kamena stena teška pet tona, a srećom ni ona ni njen sin nisu povređeni.

Ogromna stena skotrljala se sa brda u noći između subote i nedelje, probila krov, zid od potkrovlja, napravila rupu u plafonu i zaustavila se u spavaćoj sobi.

- Tu nisam spavala samo iz razloga što mi je muž preminuo skoro od korone, a običaj je da se u toj sobi ne noći četrdeset dana. Sin je bio u susednoj sobi ja u dnevnoj. Samo smo osetili zemljotres, čuli kako nešto tutnji, a zatim jak udarac od koga se sve treslo - prepričava Ljubinka uz zaključak da nesreća nikada ne dolazi sama.

Grdelica, Ljubinka Aleksić
foto: Kurir/D.M.

Ljubinku je danas posetio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zajedno sa komisijom za procenu šteta od skorašnjih poplava.

- Nesreću je izazvala pokrenuta erozija a mi ćemo kao grad gledati da joj pomognemo da reši problem, jer ovo je zaista nesvakidašnja nesreća - obećao je gradonačelnik.

Iz formirane Komisije za procenu štete od poplava na teritoriji grada Leskovca kažu da trenutno obilaze teren i da je gruba procena za sada da je u poplavama oštećeno oko 250 domaćinstava.

1 / 5 Foto: Kurir/D.M.

- Trenutno smo u na proceni štete u Velikom Trnjanu. Tamo je voda ušla u preko 90 dvorišta i kuća. Neka prva procena je da je tamo najviše oštećenih poplavama. Videćemo. Sve zavisi i od toga kakvu će uredbu doneti Vlada Republike srbije. Pomoć od države će najverovatnije davati samo onima kojima su oštećeni domovi. Ipak, naša je preporuka da se svi jave kada bude bio dostupan vladin obrazac za prijavu štete - kazao je Miloš Kostić, predsednik gradske komisije.

Kako je naveo, procene su da je u poplavama na teritoriji grada pogođena svaka druga naseljena mesna zajednica, ali će se tačna situacija znati krajem ove nedelje.

(Kurir.rs/D.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track