41 NOVOZARAŽENI U PČINJSKOM OKRUGU: U sredu počinje vakcinacija u seoskim mesnim zajednicama
Foto: ZC

STIGLO SKORO 5.000 CEPIVA

41 NOVOZARAŽENI U PČINJSKOM OKRUGU: U sredu počinje vakcinacija u seoskim mesnim zajednicama

Srbija -

Od 168 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 41 je pozitivan na koronavirus, poslednji su podaci koje je saopštio Gradski štab za vanredne situacije u Vranju. Od ovog broja 31 novooboleli je iz Vranja, šest iz Vladičinog Hana i po dve osobe iz Surdulice i Preševa.

Do nedelje u 10 časova, na teritoriji Grada Vranja vakcinisano je 2.511 osoba. Član Gradskog veća dr Aleksandar Stajić rekao je za zvaničan sajt Grad Vranja da će imunizacija stanovništva u seoskim mesnim zajednicama početi već u sredu, 27. januara. Prema njegovim rečima, dinamika vakcinacije stanovništva po selima dogovorena je na jučerašnjem sastanku gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića i predstavnika relevantnih zdravstvenih ustanova.

Tako će u sredu biti vakcinisani žitelji Krive Feje i Vrtogoša, u četvrtak Vlasa i poljaničkog kraja, a u petak meštani Barelića.

"U svakoj seoskoj ambulanti, prilikom vakcinacije, dežuraće lekar i medicinska sestra, a naša je namera da bude vakcinisan što veći broj pretežno starijih ljudi, jer je ova kategorija stanovništva i najugroženija", istakao je Stajić.

Zavod za javno zdravlje je potvrdio da je Vranju, do nedelje, dostavljeno blizu 5000 doza vakcina kineskog proizvođača. Zbog velikog interesovanja, u ambulanti u Donjem Vranju biće angažovan još jedan tim lekara za vakcinaciju.

Ukoliko je osoba nepokretna potrebno je da se ona, ili neko od članova porodice, jave na broj telefona 017/ 414 581 kako bi se evidentirala, a potom i bila vakcinisana u kućnim uslovima, od strane osoblja Službe kućnog lečenja.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track