KORONA U NOVOM SADU I SREMSKOJ KAMENICI: Pada broj hospitalizovanih, ali se povećava broj novoobolelih
Foto: Kurir./ S. S.

na respiratorima 16 pacijenata

KORONA U NOVOM SADU I SREMSKOJ KAMENICI: Pada broj hospitalizovanih, ali se povećava broj novoobolelih

Srbija -

U Novom Sadu i Sremskoj Kamenici, nastavljeno je smanjenje broja hospitalizovanih kovid pacijenata, pa ih je danas 187 pacijenata, a na respiratorima je ukupno 16 obolelih pacijenata.

Gledano pojedinačno po zdravstvenim ustanovama, u Kliničkom centru Vojvodine su 130 kovid pacijenta, od kojih je devetoro na mehaničkoj ventilaciji, dok ih je na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici 57, od kojih je sedmoro na respiratorima. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu od prošle nedelje nema nijednog kovid pacijenta.

- U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju - saopšteno je iz KCV.

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je u Novom Sadu u protekla 24 časa registrovano još 98 novoobolelih od kovida-19, što su 42 osobe više nego juče.

(Kurir.rs/ S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track