BLAG PAD BROJA NOVOZARAŽENIH U NOVOM SADU: Još 17 pacijenata na respiratoru se BORI ZA DAH
Foto: EPA / Marko Đoković

kovid presek

BLAG PAD BROJA NOVOZARAŽENIH U NOVOM SADU: Još 17 pacijenata na respiratoru se BORI ZA DAH

Srbija -

U Novom Sadu i Sremskoj Kamenici nastavljeno je smanjenje broja hospitalizovanih kovid pacijenata, a danas ima 187 obolelih od kojih je 17 na respiratorima.

U Kliničkom centru Vojvodine su 132 kovid pacijenta, što je za dva više u odnosu na jučerašnji dan, a devetoro je na mehaničkoj ventilaciji. Na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici je 55 od kojih je osmoro na respiratorima. U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu od prošle nedelje nema nijednog kovid pacijenta.

- U cilјu sprečavanja širenja i obolevanja od kovid-19 virusne infekcije apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao i izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju - saopšteno je iz PR službe KCV.

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je u Vojvodini u protekla 24 časa registrovano još 378 novoobolelih od kovida-19, a najveći broj registrovanih je u Novom Sadu 94.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track