UČENICI KRALJEVAČKIH ŠKOLA SA NAJBOLJIM USPESIMA DOBILI POKLONE: Gradonačelnik Terzić nastoji da poboljša uslove za učenje i rad
Foto: Grad Kraljevo

školska slava sveti sava

UČENICI KRALJEVAČKIH ŠKOLA SA NAJBOLJIM USPESIMA DOBILI POKLONE: Gradonačelnik Terzić nastoji da poboljša uslove za učenje i rad

Srbija -

Povodom školske slave Sveti Sava, kraljevačkim učenicima koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili najbolji uspeh dodeljene su na poklon knjige, a nagrađeno je ukupno 34 učenika, 23 iz osnovnih i 11 učenika srednjih škola.

- Želimo na ovaj način da promovišemo talenat, rad i jedinstvo učenika, a isto tako i posvećenost poslu, ambicioznost i istrajnost nastavnika. Učenici i nastavnici su zajedničkim naporima postigli uspeh i mi se njime divimo, jer će on biti dodatna motivacija našim učenicima u daljem napredovanju - rekla je na svečanoj dodeli Bojana Marinković, rukovodilac Školske uprave.

Po rečima gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, grad Kraljevo, zajedno sa Školskom upravom, konstantno nastoji da poboljša uslove za učenje i rad u svim školama.

- Naša saradnja je na izuzetno visokom nivou i mi smo tokom nekoliko prethodnih godina uspeli da uložimo mnogo sredstava u infrastrukturu samih škola. Izvršena je rekonstrukcija Mašinske tehničke škole "14. oktobar", u šta je Ministarstvo prosvete, zajedno sa lokalnom samoupravom, uložilo gotovo 60 miliona dinara - kazao je ovom prilikom dr Terzić.

poslao dopisnik, škola, knjige, nagrada
foto: Grad Kraljevo

On je podsetio javnost da je u saradnji sa Ministarstvom energetike izvršena rekonstrukcija Elektro - saobraćajno tehničke škole „Nikola Tesla“, a vrednost radova bila je 19 miliona dinara.

Rekonstruisana je i fasada kraljevačke Gimnazije i Ekonomsko - trgovinske škole, u šta je Ministarstvo prosvete uložilo 7 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila dodatnih 5 miliona dinara.

- Najveći projekat, ne samo u Kraljevu, nego u ovom delu Srbije, jeste izgradnja nove zgrade Osnovne škole "Sveti Sava", za šta je izdvojen iznos od 391 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dodao je Terzić.

poslao dopisnik, škola, knjige, nagrada
foto: Grad Kraljevo

Gradonačelnik Kraljeva i rukovodilac Školske uprave česitali su đacima i prosvetnim radnicima 27. januar, njihovu školsku slavu i poželeli učenicima da njihov rad i uspeh u školi uvek bude prepoznat i nagrađen.

(Kurir.rs/ J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track