SVE PRAZNIJA KOVID ODELJENJA U LOZNICI: Broj novozaraženih opada iz dana u dan
Foto: Zorana Jevtić

korona presek

SVE PRAZNIJA KOVID ODELJENJA U LOZNICI: Broj novozaraženih opada iz dana u dan

Srbija -

Kako koji dan sve manje je kovid pacijenata na bolničkom lečenju, ali opštu sliku poboljšanja kvari to što još ima onih koji ne uspevaju da pobede virus.

Tako su juče još dva pacijenta preminula u Opštoj bolnici Loznica čime je nastavljen crni niz. Od petka je preminulo pet osoba, a ukupno se stiglo do 101 smrtnog slučaja od posledica zaražavanja koronavirusom.

U Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" u utorak je pregledano 126 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, a to je 30 manje nego dan pre. Od tog broja 43 se javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju dok su ostali bili kontrolni pregledi.

Na 105 urađenih radiografija pluća dijagnostikovano je sedam novih pneumonija, a iz trijaže je 19 pacijenata upućeno infektologu na dodatni pregled. U ambulanti infektologa ukupno je pregledano 46 pacijenta od kojih je za njih 25 to bio prvi pregled. Trenutno je u lozničkoj bolnici hospitalizovano 66 kovid pacijenata, 10 manje nego dan pre, a 45 manje nego pre nedelju dana.

Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji su tri pacijenta, a jedan je intubiran i na invazivnoj je mehaničkoj ventilaciji. Drastično se popravilo stanje i među zaposlenima što se tiče kovida-19. Za razliku od pre sedam dana, kad su na koronu bila pozitivna tri doktora, 12 medicinskih sestara i četiri osobe iz nemedicinskog sektora, danas su pozitivne samo dve medicinske seste koje se nalaze u kućnoj izolaciji, potvrdila je Dragana Mitrović, portparol bolnice, a prema njenim rečima do sada je u ovoj ustanovi vakcinisano oko 130 zaposlenih.

Na punktovima za vakcinaciju Doma zdravlja od početka imunizacije do danas vakcinisano je 4.299 građana, 137 Fajzerovom i 4.162 Sinofarmovom vakcinom. Samo juče je kinesku vakcinu primilo 539 Lozničana.

Iz ustanove podsećaju građane da je potrebno da se preko portala eUprave izjasne da žele imunizaciju i da ne dolaze ukoliko nemaju zakazan termin, kako bi se izbegle nepotrebne gužve i formiranje redova ispred vakcinalnih punktova.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track