Najnovije vesti

Vlada AP Vojvodine pokrenula inicijativu za izgradnju novog objekta Instituta za zaštitu dece i omladine
Foto: Pokrajinska vlada

Saopštenje sa sednice Pokrajinske vlade

Vlada AP Vojvodine pokrenula inicijativu za izgradnju novog objekta Instituta za zaštitu dece i omladine

Srbija

Pokrajinska vlada je pokrenula inicijativu za izgradnju novog objekta za potrebe Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. Na današnjoj sednici Pokrajinska vlada je izdvojila 67,5 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije neophodne za početak radova na izgradnji novog kompleksa Instituta.

Novi objekat površine 30.000 kvadratnih metara gradiće se na mestu postojećeg objekta Кlinike za stomatologiju Vojvodine. Istovremeno, obezbeđena su neophodna finansijska sredstva u iznosu od 8,4 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju potpuno nove zgrade Кlinike za stomatologiju, koja će se nalaziti u okviru kompleksa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

„Radovi na ovom veoma složenom projektu, koji će omogućiti mnogo bolje uslove za rad i funkcionisanje Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, počeće 2022. godine“, istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Na sednici je doneto rešenje da se Opštini Opovo usmeri 41,9 miliona dinara za dogradnju objekta namenjenog za Predškolsku ustanovu „Bambi”, u naselju Sefkerin.

Foto: Pokrajinska Vlada

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...