KOVID PRESEK U KRUŠEVCU: Nagli skok broja novoinficiranih građana od korona virusa u Rasinskom okrugu
Foto: Ž.M.

Zavod za javno zdravlje iz Kruševca

KOVID PRESEK U KRUŠEVCU: Nagli skok broja novoinficiranih građana od korona virusa u Rasinskom okrugu

Srbija -

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, na teritoriji Rasinskog upravnog okruga u poslednja 24 časa evidentirano je novih 150 kovid bolesnika, što predstavlja nagli skok broja inficiranih lica ovom opakom bolešću. Skoro dve nedelje kovid siruacija je bila ohrabrujuća i broj zaraženih se kretao između 70 i 80 70 i sada je usledio nagli preokret. Građani očekuju da se nadležne zdravstvene vlasti oglase o ovoj situaciji.

Najviše obolelih je u Kruševcu – 85, u Varvarinu – 31, u Trsteniku – 17, u Aleksandrovcu – 9 i po četiri u Brusu i Ćićevcu.

Kruševac
foto: Ž.M.

Na Infektivnom odeljenju kruševačke Opšte bolnice smešteno je 55 pacijenata, što je znatno manje u odnosu na prethodni period i čak ispod polovine od projektovanih kapaciteta (120).

Kruševac
foto: Ž.M.

Do sada je uzorkovano 31.344 lica, od kojih je bilo 11.244 pozitivnih na virus Kovid 19, pod zdravstvenim nadzorom 26.332, a izlečeno 9.784 građana.

Kovid epidemija je zahvatila osnivne I srednje škole u Rasinskom okrugu, jer i dalje raste broj inficiranih učenika – sada je 276, a broj nastavnika je na istom nivou kao i ranije - 56

U Rasinskom okrugu je ukupno do sada vakcinisano 13.448, za 1.012 više u odnosu na prethodni dan, a na zalihama je 2.460 doza.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja