NA SAVINDAN U LOZNICI: U Suncu podeljeno 240 paketića (FOTO)
Foto: Kurir/T. Ilić

DOBRO DELO

NA SAVINDAN U LOZNICI: U Suncu podeljeno 240 paketića (FOTO)

Srbija -

Grad Loznica će povodom Savindana, školske slave, podeliti deci oko 240 paketića, kazao je Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika, prilikom današnje posete Dnevnom boravku "Sunce" za decu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju.

Slaviti Svetoga Savu znači biti na Savinom putu, a to znači raditi i graditi, činiti dobro svom narodu, gradu i državi, rekao je on dodajući da Grad Loznica čineći ‘’jedno malo dobro delo’’ pokazuje da nije zaboravio na decu iz najosetljivije i najranjivije grupe građana. Paketiće je osim 17 korisnika ‘’Sunca’’, dobilo oko 80 dece iz hraniteljskih porodica, iz Saveza slepih, kao i deca ratnih vojnih i mirnodopskih vojnih invalida. Savindan je ove godine u lozničkim školama obeležen u skladu sa epidemiološkom situacijom, a ovdašnjim prosvetarima i učenicima čestitku je uputio gradonačelnik Vidoje Petrović, jedan od nosilaca Svetosavskog ordena Sinoda Srpske pravoslavne crkve.

Loznica
foto: Kurir/T. Ilić

- U ličnosti Svetoga Save, valjanog državnika, vrednog zakonodavca, najvećeg prosvetitelja i hrišćanskog filozofa, možemo sagledati snažnu misiju svetosavlja. Ona je stalna inspiracija svake epohe, obasjava naše vreme i mesto Loznice u savremenom dobu. Pružajući svaki vid podrške učenicima, njihovim roditeljima i prosvetnim radnicima osnovnih i srednjih škola, deci najmlađih uzrasta u novim obdaništima na teritoriji Loznice, uz podršku države i vlade, već godinama dajemo podsticaje novim ‘’ambasadorima“ znanja iz zavičaja velikana. Na temeljima tradicije nastavili smo da osavremenjavamo izvođenje nastave kroz opremanje učionica i kabineta. Obezbedili smo i druge podsticaje našim đacima kroz bolju upisnu politiku u srednjim školama kojom su, novim i kreativnim zanimanjima, obuhvaćena i deca sa posebnim potrebama. Pružamo podršku za besplatan prevoz, nabavku udžbenika, ishranu, školska takmičenja. Ovo je godina u kojoj će biti obeleženo više jubileja kao što je vek i po lozničke Gimnazije ‘’Vuk Karadžić‘’. Pred nama je godina novih investicija u naučni podmladak grada, kao što je izgradnja Inovacionog centra, gde će učenici usvajati nova znanja i veštine, sledeći put našeg najvećeg prosvetitelja – Svetog Save – poručio je danas Petrović.

Loznica
foto: Kurir/T. Ilić

Inače, u lozničkom kraju ime Svetoga Save nose jedna osnovna i jedna srednja škola.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track