SVE VIŠE OTPUSTA IZ KOVID BOLNICA U NOVOM SADU: Nastavljen pad broja hospitalizovanih pacijenata, na respiratorima još 16
Foto: Marina Lopičić

korona presek

SVE VIŠE OTPUSTA IZ KOVID BOLNICA U NOVOM SADU: Nastavljen pad broja hospitalizovanih pacijenata, na respiratorima još 16

Srbija -

U Novom Sadu i Sremskoj Kamenici nastavljeno je smanjenje broja hospitalizovanih kovid pacijenata, pa ih je danas 174 pacijenata, a na respiratorima je ukupno 16 obolelih pacijenata.

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 120 pаciјenata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа korona. Оd tоgа kod sedam pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје.

- U cilјu sprečavanja širenja i obolevanja od virusne infekcije apelujemo na građane da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekciju ruku i izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju - saopšteno je iz PR službe KCV.

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je da je u Vojvodini u protekla 24 časa registrovano još 328 novoobolelih od kovida-19, a najveći broj registrovanih je u Novom Sadu (81).

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track