KORONA PRITISAK DEFINITIVNO POPUŠTA: Sve više praznih kreveta na kovid odeljenjima u Loznici
Foto: Zorana Jevtić

lepe vesti

KORONA PRITISAK DEFINITIVNO POPUŠTA: Sve više praznih kreveta na kovid odeljenjima u Loznici

Srbija -

Poslednjih dana u lozničkoj Opštoj bolnici sve više je praznih kreveta na kovid odeljenjima i ukoliko se ovaj trend nastavi narednog meseca mogla bi biti zatvorena kovid jedinica u zgradi Internog odeljenja gde ima najviše postelja.

Na bolničkom lečenju danas su 64 kovid pacijenta što je četrdesetak manje nego pre sedam dana i pritisak lagano popušta. Juče je nažalost preminula još jedna osoba od posledica zaražavanja koronavirusom, to je od minulog vikenda šesti, a ukupno 102 smrtni slučaj u lozničkoj bolnici od početka pandemije.

Prema rečima doktora Zorana Kovačevića, pomoćnika direktora lozničke bolnice, situacija je trenutno takva da bolnica više pacijenata otpusti nego što ih primi i ukoliko se to nastavi nije nemoguće da polovinom narednog meseca kovid jedinica bude zatvorena u zgradi Internog odeljenja i da zajedno sa Neurologijom bude vraćena osnovnoj ulozi.

- Tako bismo se vratili na situaciju od letos kad smo kovid pacijente imali na Infektivnom i Grudnom odeljenju i nadamo se da će nam okolnosti to dozvoliti. Bolja je situacija i sa zdravstvenim radnicima, ljudi su ozdravili, vratili se na posao i za sada idemo u dobrom pravcu - kazao je Kovačević i saopštio da će u bolnici još jedan punkt za vakcinisanje biti otvoren od ponedeljka.

U sredu su u Trijažnom centru Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" pregledana 133 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, a to je sedam više nego prethodnog dana. Sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid prvi put se javilo njih 23, deset je upućeno infektologu, a ostalo su bile kontrole. U ambulanti Infektivnog odeljenja bolnice pregledan je 31 pacijent, a od toga je bilo 15 prvih pregleda.

Na 74 rendgenska snimka otkrivene su pneumonije kod deset Lozničana. Trenutno su u bolnici dva pacijenata na neinvazivnoj respiratornoj podršci, a jedan je intubiran.

Lozničani su nastavili da se vakcinišu, juče je to učinilo njih 637, a od početka imunizacije ukupno 4.936, tako da će već danas biti više od pet hiljada Lozničana koji su dobili Fajzerovu ili kinesku vakcinu.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track