KORONA U LOZNICI: 1 pacijent preminuo, dvoje na respiratorima
Foto: T. Ilić

vakcinisano više od 5.000 ljudi

KORONA U LOZNICI: 1 pacijent preminuo, dvoje na respiratorima

Srbija -

Od minulog vikenda nema dana da u lozničkoj Opštoj bolnici bar jedan kovid pacijent ne izgubi bitku. Tako je bilo i juče kada je preminula još jedna osoba od posledica zaražavanja koronavirusom što je, računajući dane vikenda, sedmi smrtni slučaj ove sedmice, a ukupno 103. od dolaska korone u loznički kraj.

Nešto više pregleda obavljeno je u četvrtak u Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ gde je pregledan 141 pacijent sa akutnim respiratornim tegobama, od čega se njih 30 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi.

Na urađenih 99 snimaka pluća, dijagnostikovano je 15 novih upala, a 11 pacijenata je iz trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled. U ambulanti infektologa pregledano je 28 pacijenata.

Danas se na bolničkom lečenju nalazi 65 kovid pacijenata, jedan više nego dan pre, a na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji su dve osobe.

Loznica, korona, koronavirus, korona virus
foto: T.Ilić

Vakcinacija je nastavljena, u Preventivnom centru Doma zdravlja i na još četiri punkta, juče je vakcinisano 227 Lozničana, a od početka imunizacije ukupno 5.163 osobe primile su vakcinu protiv kovida - 19.

U Mačvanskom okrugu u četvrtak su vakcinu primila ukupno 703 žitelja ovog dela Srbije. Najviše u Šapcu (255), a slede Bogatić i Krupanj sa po 63, Koceljeva 27, Ljubovija 26, i Vladimirci i Mali Zvornik sa po 21 vakcinisanim.

(Kurir.rs / T.Ilić / Foto: T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track