INTERESOVANJE ZA VAKCINE PREMAŠILO SVA OČEKIVANJA: Više od 6.000 Subotičana primilo cepiva
Foto: Gradska uprava Subotice

prijavilo SE 12.490

INTERESOVANJE ZA VAKCINE PREMAŠILO SVA OČEKIVANJA: Više od 6.000 Subotičana primilo cepiva

Srbija -

Interesovanje građana u Severnobačkom okrugu za imunizaciju veća su od očekivanih, što su potvrdili i podaci ZZJZ Subotica.

Do 27. januara, ukupno u SBO vakcinisano je 6.406 građana, potvrdio je epidemiolog ZZJZ dr Nebojša Bohucki, koji kaže da su u Subotici do sada u primeni dve vrste vakcina, a za jučerašnji dan prijavljeno je još 198.

"Fajzer-Biontek i Sinofarm vakcine se koriste za imunizaciju, dok ruska vakcina, koja ima i gornju granicu, pa osobe starije od 60 godina ne mogu da je prime, još nije stigla u Suboticu", kaže dr Bohucki i dodaje, da sve vakcine imaju isti rezultat, stvaranja antitela, a da su različite po tehnologiji proizvodnje.

Subotica, Nebojsa Bohucki
foto: Kurir/N.H.

Prema podacima Doma zdravlja Subotica, na punktu za masovnu imunizaciju u Novoj opštini, samo u Subotici je od 20. do 27. januara 2021. godine, vakcinom protiv virusa korona kineskog proizvođača "Sinofarm" vakcinisano 4.495 Subotičana, za 1.256 više, u odnosu na broj prijavljenih, a ukupno je u Subotici vakcinisano 5.495 građana.

Putem portala e-Uprave za vakcinaciju se ukupno prijavilo 12.490 Subotičana.

Fajzerovom vakcinom revakcinisano je 150 korisnika Gerontološkog centra Subotica, dok je u subotičkoj Opštoj bolnici počela i revakcinacija zdravstvenih radnika, koji su prvu dozu vakcine primili pre tri nedelje.

"Za 28. januar, planirano je da se na punktu za masovnu imunizaciju u Novoj opštini vakciniše 198 građana koji su dobili poziv od e-Uprave, a do 11 sati već je vakcinisano 168 Subotičana", saopšteno je sa subotičkog opštinskog punkta za vakcinaciju.

Subotica, Nebojsa Bohucki
foto: Kurir/N.H.

Punkt za masovnu imunizaciju u Novoj opštini radi od 8. do 17. časova, sa četiri tima za vakcinaciju. Građani su veoma zadovoljni ljubaznošću zdravstvenih radnika, što je veliki broj njih i napisao u knjizi utisaka o vakcinaciji, na punktu u Novoj opštini.

Subotička lokalna samouprava poziva sve građane da nastave da se prijavljuju za vakcinaciju putem portala „e-Uprave“ na adresi: https://imunizacija.euprava.gov.rs ili telefonski na broj: 0800 222 334. Prema Odluci Vlade Srbije, od utorka, 26. januara na punktovima za masovnu imunizaciju vakcinišu se samo građani koji su dobili poziv od „e-Uprave“ sa terminom vakcinacije.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je, da se nedeljom neće raditi vakcinacija stanovništva. U Subotici u subotu i nedelju dezinfikovaće se prostorije za vakcinaciju.

N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track