Najnovije vesti

KLIZIŠTE U OKOLINI UŽICA UGROŽAVA STAMBENE KUĆE: Stanje se prati, a meštani čekaju rešenje
Foto: RINA

naselje koštica

KLIZIŠTE U OKOLINI UŽICA UGROŽAVA STAMBENE KUĆE: Stanje se prati, a meštani čekaju rešenje

Srbija

Klizište koje se usled otapanja snega pokrenulo u užičkom naselju Koštica višegodošnji je problem meštana, jer su u jednoj od ulica ugrožene stambene kuće, kao i kolovoz.

Otapanje snega nakon obilnih snežnih padavina izazvalo je ponovno aktiviranje klizišta u naselju Koštica u Užicu i tom prilikom oštećen je kolovoz, a ugrožene su i kuće u toj ulici.

- Stanje se prati, a obzirom da se na ovom delu nalazi infrastruktura, preduzete su određene radnje u slučaju da dođe do oštećenja, poput onog od juče na strujnom kablu. Taj kvar je otklonjen vrlo brzo i mi se nadamo da se ne moraju preduzimati specifičnije mere. Situacija je nepovoljna jer je trenutno sneg na ovoj lokaciji i ne vide se eventualna kretanja, pratićemo narednih dana šta se dešava. Rizik postoji jer se očekuje dalje otapanje snega - rekao je načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Zoran Militarov.

Gradski većnik za vanredne situacije Zoran Lazić istakao je da se radi o prirodnim silama na koje je teško uticati, naročito u kratkom vremenskom periodu.

Uzice, ulice, krateri, kliziste
foto: RINA

- Bitno je da su stanovnici ovog kraja obavešteni i da prate situaciju kako bi Grad mogao da deluje preventivno - naveo je Lazić.

U prethodnom periodu Grad je uradio kompletnu rekonstrukciju u Ulici Svetozara Markovića. Prvo je urađena kišna kanalizacija kako bi se smanjila količina kišnih voda koje će ulaziti u ovaj deo klizišta. Urađeno je i par odvoda kišne kanalizacije iz Kondine ulice i krakova iz Ulice Svetozara Markovića gde je pokušano smanjivanje nivo dotoka vode na ovo klizište.

- U narednom periodu planiramo da obezbedimo sredstva za sanaciju ovog klizišta za šta postoji projekat i građevinska dozvola. Potrebno je uraditi 29 šipova širine metar. To je veoma kompleksan posao koji je neophodno uraditi da bi se zaštitila ulica i ovo naselje odnosno kuće koje se ovde nalaze - rekao je Nikola Maksimović direktor Javnog preduzeća "Užice razvoj".

(Kurir.rs/ RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...