IMUNIZACIJA U LESKOVCU: Do sada vakcinisano oko 7,5 odsto građana
Foto: J.S.

veliko interesovanje

IMUNIZACIJA U LESKOVCU: Do sada vakcinisano oko 7,5 odsto građana

Srbija -

U Leskovcu zainteresovanost za vakcinu protiv virusa korona je velika, a do sada od početka imunizacije vakcinisano je 7,5 odsto ukupnog stanovništva tog grada, dok je taj postotak na nivou Jablaničkog okruga oko sedam odsto.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja u Leskovcu Časlav Nedeljković kazao je za TV Prva da je zainteresovanost velika, a da se trenutno vrši samo vakcinacija Leskovčana.

Za danas je planirano da bude vakcinisano oko 150 Leskovčana, a kako je naveo doktor Nedeljković, bilo je dana kada su vakcinisali i oko 1.000 građana dnevno.

- Najvažnije je da nema problema što se tiče samog toka vakcinacije, nije bilo neželjenih događaja - kazao je Nedeljković.

S obzirom da je Leskovac razuđen kada je reč o naseljenim mestima kojih ima 144, kako je objasnio Nedeljković, u većim naseljenim mestima otvoreni su punktovi gde mogu da se vakcinišu, a koji su bliži građanima.

Vakcinacija u Leskovcu se trenutno vrši kineskom vakcinom Sinofarm, a Nedeljković ističe i da su tri mobilne ekipe na terenu tako da će i Leskovčani koji su nepokretni, a koji su se prijavili na portalu eUprava biti vakcinisati u toku dana.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track