DOBRE KORONA VESTI IZ LOZNICE: Prvi put posle 10 dana bez preminulih pacijenata, vakcinisano više od 5.500 građana
Foto: T. Ilić

PREGLEDANA 142 PACIJENTA

DOBRE KORONA VESTI IZ LOZNICE: Prvi put posle 10 dana bez preminulih pacijenata, vakcinisano više od 5.500 građana

Srbija -

Prvi put posle deset dana u izveštaju iz lozničke Opšte bonice i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" nema preminulih kovid pacijenata. Konačno je prekinut crni niz koji je trajao od 22. januara do juče i u tom periodu je od posledica zaražavanja korona virusom u bolnici preminulo devet osoba.

Prvog februarskog dana u Trijažnom centru lozničkog Doma zdravlja pregledana su 142 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama.

Od toga se njih 46 javilo prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostali bili kontrolni pregledi.

Na 94 radiografije pluća dijagnostikovano je 13 novih pneumonija, a 23 pacijenta su na dodatni pregled upućena infektologu. U ambulanti infektologa pregledane su 34 osobe, a na prisustvo korona virusa testirano je sto pacijenta. Trenutno je na bolničkom lečenju 67 osoba, tri manje nego dan ranije, a na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji jedna.

Do sada je u Preventivnom centru lozničkog Doma zdravlja i na još četiri punkta protiv kovida – 19 ukupno vakcinisano 5.571 žitelj lozničkog kraja, a 83 su dobila i drugu dozu vakcine.

(Kurir.rs/ T.I)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja